Με τον καλύτερο τρόπο ολοκληρώθηκε η παρθενική χρονιά του Τάσου Δουβίκα στην Ολλανδία.

Ο διεθνής επιθετικός κατάφερε στην πρώτη του σεζόν στην Eredivisieνα αναδειχθεί πρώτος σκόρερ στην Eredivisie, καθώς βρήκε δίχτυα και στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Ο Έλληνας επιθετικός της Ουτρέχτης ολοκλήρωσε τη σεζόν με 19 γκολ σε 32 παιχνίδια πρωταθλήματος, έχοντας και τέσσερις ασίστ. Μάλιστα, σημείωσε και δύο χατ τρικ, ένα κόντρα στην Άλκμααρ και ένα απέναντι στη Φορτούνα.

Ο Δουβίκας μοιράστηκε την κορυφή της λίστας των σκόρερ του ολλανδικού πρωταθλήματος με τον Τσάβι Σίμονς της Αϊντχόφεν, ο οποίος πέτυχε δύο τέρματα την τελευταία αγωνιστική κόντρα στην Άλκμααρ, μεταξύ των οποίων και το έσχατο της σεζόν, στο 90+8′.

Τρίτος Έλληνας που αναδεικνύεται πρώτος σκόρερ στην Ολλανδία

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δουβίκας έγινε ο τρίτος Έλληνας που καταφέρνει να αναδειχθεί πρώτος σκόρερ στην Eredivisie.

Ο πρώτος που το πέτυχε ήταν τη σεζόν 1997-98 ο Νίκος Μαχλάς, ο οποίος είχε σκοράρει 34 φορές για λογαριασμό της Φιτέσε, κατακτώντας παράλληλα και το Χρυσό Παπούτσι της Ευρώπης για τη σεζόν.

Ο δεύτερος Έλληνας στράικερ που αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στο ολλανδικό πρωτάθλημα ήταν τη σεζόν 2020-2021 ο Γιώργος Γιακουμάκης με τα 26 γκολ που σημείωσε φορώντας τη φανέλα της Φένλο.

Εκτός Champions League o Άγιαξ

Η Αϊντχόφεν με το «διπλό» στην έδρα της Άλκμααρ (2-1) κατέκτησε την 2η θέση στην Eredivisie και πήρε το «εισιτήριο» για τους προκριματικούς του Champions League, ενώ μετά την ήττα του από την Τβέντε με 3-1, ο Άγιαξ πήρε την 3η θέση και θα παίξει στους προκριματικούς του Europa League.

Παρά την ήττα της η ΑΖ των Παυλίδη και Χατζηδιάκου τερμάτισε 4η και θα διεκδικήσει μέσω των προκριματικών την είσοδό της στους ομίλους του Europa Conference League

Το δεύτερο «εισιτήριο» για τους προκριματικούς του Europa Conference League θα διεκδικήσουν οι Τβέντε, Σπάρτα Ρότερνταμ, Χέρενφεν και Ουτρέχτη. Η τελευταία επικράτησε σήμερα με 3-2 της Έμεν, με τον Τάσο Δουβίκα να σκοράρει στο 53΄ και να δίνει με το 21ο εφετινό τέρμα του προβάδισμα στην ομάδα του (2-1).

Τα αποτελέσματα της 34ης αγωνιστικής

Αλκμααρ-Αϊντχόφεν 1-2

Χρόνινγκεν-Σπάρτα Ρότερνταμ 0-5

Καμπούρ-Βααλβάϊκ 4-0

Ουτρέχτη-Εμεν 3-2

Τβέντε-Αγιαξ 3-1

Φέγενορντ-Φίτεσε 0-1

Φόλενταμ-Εξέλσιορ 3-2

Φορτούνα Σιτάρντ-Ναϊμέγκεν 1-1

Χέρενφεν-Γκόου Αχεντ 2-0

Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 34 αγώνες)

Φέγενορντ         82 –ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ—

Αϊντχόφεν         75 –Προκριματικοί CL

Αγιαξ             69 –Προκριματικοί EL

Αλκμάαρ           67 –Προκριματικοί ECL

Τβέντε            64

Σπάρτα Ρότερνταμ  59

Ουτρέχτη          54

Χέρενφεν          46

Βααλβάικ          41

Φίτεσε            40

Γκόου Αχεντ Ιγκλς 40

Ναϊμέγκεν          39

Φορτούνα Σιτάρντ  36

Φόλενταμ          36

Εξέλσιορ           32

Έμεν               28 –Μπαράζ παραμονής–

Καμπούρ            19 –Υποβιβάστηκε–

Χρόνινγκεν      18 –Υποβιβάστηκε–



ΠΗΓΗ