Τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Στέφανου Κασσελάκη στο εξωτερικό και τις δηλώσεις του Σταύρου Κοντονή για την υπόθεση της Novartis σχολιάζει με ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Παύλος Μαρινάκης.

Επικαλούμενος δημοσιεύματα των εφημερίδων «Πρώτο Θέμα» και «Απογευματινή», ο Παύλος Μαρινάκης αναφέρει ότι «ο πρώην και ο νυν πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να κρύβονται άλλο πίσω από το δάχτυλο τους. Οφείλουν να δώσουν συγκεκριμένες απαντήσεις, αντί να πρωταγωνιστούν σε άθλιες και συκοφαντικές επιθέσεις σε βάρος της Ελλάδας, εμφανιζόμενοι ως δήθεν υπερασπιστές του κράτους δικαίου» .

«Πόσες εταιρείες έχει τελικά ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ στο εξωτερικό;»

Ακολούθως αναφερόμενος στον πρώην πρωθυπουργό ο Παύλος Μαρινάκης τονίζει «τι είδους και πόσα «παρα-συστήματα» λειτούργησαν επί των ημερών» του κ. Τσίπρα;».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημειώνει ότι από τα σχετικά δημοσιεύματα «εγείρονται αμείλικτα ερωτήματα» που «ζητούν απαντήσεις από τους κυρίους Κασσελάκη και Τσίπρα».

Συγκεκριμένα, ο Παύλος Μαρινάκης αναφέρει στη δήλωσή του:

«Σημερινό ρεπορτάζ στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» παρουσιάζει τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του κ. Κασσελάκη στο εξωτερικό και τις εταιρείες με τα «αστακοκάραβα» όπως τα αποκάλεσε ο ίδιος σε συνέντευξή του.

Από την άλλη, στην εφημερίδα «Απογευματινή» ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κ. Κοντονής, σε συνέχεια της παραδοχής Κούλογλου για «πολιτικές αποφάσεις» στην υπόθεση της Novartis, μετά τα «παρα- υπουργεία» αποκαλύπτει ολόκληρο «παρα- σύστημα» στην υπόθεση, που στήθηκε από τον κ. Τσίπρα και το επιτελείο του.

Από τα δημοσιεύματα, εγείρονται αμείλικτα ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις από τους κυρίους Κασσελάκη και Τσίπρα.

Πόσες εταιρείες έχει τελικά ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ στο εξωτερικό;

Ποιες ακριβώς είναι οι επαγγελματικές δραστηριότητες του κ. Κασσελάκη ο οποίος συνεχώς μας διαβεβαιώνει αορίστως ότι ξέρουμε τα πάντα γι’ αυτόν, όμως ουσιαστικά αποδεικνύεται ότι έχουμε πολλά ακόμη να μάθουμε; Καλό θα ήταν οι Έλληνες πολίτες να τα μάθουν «αδιαμεσολάβητα» και όχι από τα ρεπορτάζ των εφημερίδων.

Όσον αφορά στον κ. Τσίπρα θα πρέπει επιτέλους να μάθουμε πόσες ακόμη «ατυχείς» στιγμές είχε; Τι είδους και πόσα «παρα-συστήματα» λειτούργησαν επί των ημερών του;

Ο πρώην και ο νυν πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να κρύβονται άλλο πίσω από το δάχτυλο τους. Οφείλουν να δώσουν συγκεκριμένες απαντήσεις, αντί να πρωταγωνιστούν σε άθλιες και συκοφαντικές επιθέσεις σε βάρος της Ελλάδας, εμφανιζόμενοι ως δήθεν υπερασπιστές του κράτους δικαίου».

Η ικανότητά τους περιορίζεται στο να συγκαλύπτουν το πώς απέκτησε offshore εταιρείες η οικογένεια Μητσοτάκη, απαντά η Κουμουνδούρου

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία απαντώντας στις αιτιάσεις του Παύλου Μαρινάκη υποστηρίζουν πως «μια… συγκλονιστική ανακάλυψη έκανε σήμερα ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, Παύλος Μαρινάκης: Έμαθε πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης είναι επιχειρηματίας! Είχε δραστηριοποιηθεί μάλιστα με αστακοκάραβα στις ΗΠΑ, όπως είχε αποκαλύψει ο ίδιος πριν από λίγες ημέρες σε συνέντευξη του!»

Ακολούθως προσθέτει ότι «δεν μας κάνει βέβαια εντύπωση η καθυστέρηση με την οποία αντιλαμβάνονται τα πράγματα στο Μαξίμου. Όπως φαίνεται, η ικανότητά τους περιορίζεται στο να συγκαλύπτουν το πώς απέκτησε offshore εταιρείες η οικογένεια Μητσοτάκη».

Καταληκτικά οι πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνουν πως «αν χρειαστούν βοήθεια πάντως, στη διάθεσή τους. Ενδέχεται οι αστακοί του κυρίου Κασσελάκη σε κάποιο εξωχώριο ταξίδι τους, πριν τους ψαρέψουν, να είχαν συναντήσει κάποια από τις offshore της οικογένειας Μητσοτάκη…».



ΠΗΓΗ