Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε απόψε στην πόλη Λουχάνσκ, της ομώνυμης ουκρανικής περιφέρειας που προσαρτήθηκε παράνομα από τη Ρωσία, εξαιτίας πυραυλικής επίθεσης που εξαπέλυσαν οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, ανακοίνωσε ο διορισμένος από τη Μόσχα κυβερνήτης Λεονίντ Πάσετσνικ.

Σε ανάρτησή του στο Telegram, ο Πάσετσνικ υποστηρίζει πως οι ουκρανικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν πυρομαχικά διασποράς.

Πληροφορίες του πρακτορείου ειδήσεων TASS κάνουν λόγο για αρκετούς τραυματίες.

Σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ουκρανικές ιστοσελίδες δημοσιεύονται φωτογραφίες και βίντεο που δείχνουν μια μεγάλη εστία πυρκαγιάς σε κεντρικό σημείο της πόλης Λουχάνσκ.

Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters υπογραμμίζει πως δεν είναι σε θέση να επαληθεύσει τις συγκεκριμένες αναφορές.

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις εξαπέλυσαν τις τελευταίες εβδομάδες τουλάχιστον τρεις επιθέσεις στο Λουχάνσκ και τα περίχωρά του, πλήττοντας κυρίως αποθήκες καυσίμων.

Ρωσία: Ο περιφερειάρχης Μόσχας λέει πως καταρρίφθηκε drone κοντά στην πρωτεύουσα

Η ρωσική αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) στα περίχωρα της Μόσχας, ανακοίνωσε απόψε ο περιφερειάρχης Αντρέι Βορομπιόφ.

Σε ανάρτησή του στο Telegram γράφει ότι συντρίμμια του drone έπεσαν γύρω στις 9 το βράδυ σε κατοικία, στην πόλη Μπαλασίχα (στα ανατολικά της ρωσικής πρωτεύουσας), χωρίς να αναφερθούν τραυματισμοί.

Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters μεταδίδει επικαλούμενο το TASS ότι οι ρωσικές αρχές υποχρεώθηκαν να εκτρέψουν ορισμένες πτήσεις στον εναέριο χώρο της περιφέρειας της Μόσχας, έως ότου σημάνει λήξη συναγερμού.

Ρωσία-Λευκορωσία: Μόσχα και Μινσκ θα πραγματοποιήσουν κοινές αεροπορικές ασκήσεις

Η Ρωσία και η Λευκορωσία θα πραγματοποιήσουν κοινές αεροπορικές ασκήσεις στο διάστημα 27-31 Μαΐου, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας της Λευκορωσίας.



ΠΗΓΗ