Το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας έξω από το γήπεδο του Ρέντη έχουν συλλέξει οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την έρευνα για τα επεισόδια που οδήγησαν στο σοβαρό τραυματισμό ενός 31χρονου αστυνομικού.

Την ώρα που ο αστυνομικός των ΜΑΤ δίνει μάχη για τη ζωή του στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Κρατικού, οι συνάδελφοί του αναζητούν κάθε πιθανό στοιχείο που θα τους φέρει πιο κοντά στο άτομο που εκτόξευσε τη ναυτική φωτοβολίδα.

Για το λόγο αυτό έχουν στη διάθεσή τους τόσο τα πλάνα από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης που διαθέτει το γήπεδο στου Ρέντη, όσο και υλικό από τις κάμερες γειτονικών επιχειρήσεων.

Οι αστυνομικοί που βλέπουν αυτό το υλικό προσπαθούν να συνδυάσουν πρόσωπα πριν και μετά την επίθεση στο συνάδελφό τους, ώστε να μπορέσουν να εντοπίσουν αυτόν που έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα.

Άλλωστε, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των αστυνομικών που δέχθηκαν την επίθεση, οι άγνωστοι εκτόξευσαν εναντίον τους περίπου 10 ναυτικές φωτοβολίδες, δύο από τις οποίες σε ευθεία βολή, με τη μία να βρίσκει στο μηρό τον άτυχο 31χρονο αστυνομικό.

Με βίντεο όπως στη Νέα Φιλαδέλφεια

Οι αστυνομικοί που εξετάζουν τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας στου Ρέντη, θα έχουν και τη συνδρομή της ΕΥΠ που φέρεται να παίζει καταλυτικό ρόλο στη διερεύνηση της υπόθεσης. Για το λόγο αυτό, βρέθηκε και στο Μέγαρο Μαξίμου –την ώρα της σύσκεψης για την οπαδική βία- ο διοικητής της Υπηρεσίας, Θεμιστοκλής Δεμίρης.

Παράλληλα, αναμένεται να χρησιμοποιηθεί ο τεχνολογικός εξοπλισμός ανάλυσης εικόνας όπως έγινε και στα γεγονότα στη Νέα Φιλαδέλφεια και τις μάχες των Ελλήνων και Κροατών χούλιγκαν, που οδήγησαν στη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη.

Οι αστυνομικοί που εξετάζουν το βιντεοληπτικό υλικό προσπαθούν να συνδυάσουν πρόσωπα πριν και μετά την επίθεση στο συνάδελφό τους, ώστε να μπορέσουν να εντοπίσουν αυτόν που έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα

Και σε αυτή την περίπτωση οι αστυνομικοί είχαν μόνο σκοτεινά πλάνα από το γήπεδο και γειτονικών καταστημάτων, ωστόσο κατάφεραν να αναλύσουν τα χαρακτηριστικά των δραστών της επίθεσης.

Που εστιάζει η έρευνα

Η έρευνα εστιάζεται σε περίπου 20 άτομα που φαίνεται να συμμετείχαν στα επεισόδια κι οι οποίοι έχουν κατηγορηθεί στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα, ενώ το ενδιαφέρον των αστυνομικών εστιάζεται σε υπόπτους που είχαν συλληφθεί πάλι για κατοχή τέτοιου είδους «όπλων».

Παράλληλα, οι αστυνομικοί έχουν βάλει στο… μικροσκόπιο τα άτομα που δεν θέλησαν να δώσουν δείγματα DNA κι αποτυπώματα, αλλά και να επιτρέψουν την χρήση δειγματολήπτη για τον έλεγχο καταλοίπων πυροβολισμού στα χέρια τους.

Ωστόσο, κομβικής σημασίας είναι τα ευρήματα που έχει η ΕΛ.ΑΣ. από τον χώρο εκτός του γηπέδου που έγιναν τα επεισόδια κι έχουν σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ασφάλειας, με τους αστυνομικούς να αναζητούν γενετικό υλικό.

Τι είναι η ναυτική φωτοβολίδα που τραυμάτισε τον αστυνομικό

Οι φωτοβολίδες ναυτικού τύπου προορίζονται αποκλειστικά για ναυτικούς σκοπούς και χρησιμοποιούνται όταν υπάρχει κίνδυνος για την ζωή των ναυτικών.

Η ταχύτητα με την οποία εκτοξεύονται φθάνει τα 137 χλμ/ώρα, ενώ αναπτύσσουν θερμοκρασία έως 1.600°C και δεν σβήνουν ούτε στο νερό.

Σε καταστολή με διάχυτη αιμορραγία

Ο 31χρονος αστυνομικός που υπηρετεί σε μονάδα των ΜΑΤ εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.

Σύμφωνα με το τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν, παραμένει σε καταστολή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, με διάχυτη αιμορραγία στον μηρό.



ΠΗΓΗ