Για τις εξελίξεις στην υπόθεση των επεισοδίων στον Ρέντη που είχαν ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού μίλησε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ. ΑΣ., Κωνσταντίνα Δημογλίδου στο .

Υπενθυμίζεται πως στην περιοχή του Ρέντη άγνωστος εκτόξευσε ναυτική φωτοβολίδα κατά του αστυνομικού. Η επίθεση έγινα μακριά από το γήπεδο όπου βρισκόταν σε εξέλιξη ο αγώνας βόλεϊ Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού.

Όπως εξηγεί η κυρία Δημογλίδου, έγιναν 424 προσαγωγές «γιατί κάποια άτομα εισήλθαν ξανά στο γήπεδο για να ενσωματωθούν με τους θεατές». Επτά με οκτώ άτομα από τους προσαχθέντες, όπως λέει, αρνήθηκαν να δώσουν DNA ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα από όσα αντικείμενα συλλέχθηκαν από το γήπεδο και εξετάζονται, ανάμεσά τους και υπολείμματα από ναυτική φωτοβολίδα.

Δεν υπήρχαν κάμερες μέσα στο γήπεδο

«Μέσα στο γήπεδο δεν υπήρχαν κάμερες που μπορεί να βοηθήσουν την αστυνομία. Η αστυνομία θα πάρει τα πλάνα της ΕΡΤ που κάλυπταν εκείνη την ώρα τον αγώνα. Εξωτερικά αν και φτωχό το βιντεοληπτικό υλικό, ήδη αναλύεται από τους αξιωματικούς ασφάλειας για να μπορέσουν να ταυτοποιήσουν κάποιους από τους δράστες που επιτέθηκαν στους αστυνομικούς. Όπως ανέφεραν οι ίδιοι οι αστυνομικοί, είδαν τα άτομα αυτά να εισέρχονται ξανά στο κλειστό γυμναστήριο και γι΄ αυτό έγινε η διαδικασία των προσαγωγών», είπε αρχικά η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. μιλώντας στο «χαμογέλα και πάλι».

«Κάποιοι από τους συμμετέχοντες στα επεισόδια ξαναμπήκαν στο γήπεδο»

«Οι αστυνομικοί των διμοιριών προσπάθησαν να προστατευθούν οι ίδιοι και να απομακρύνουν και τα άτομα που ήταν κοντά στο γήπεδο και να δώσουν τις πρώτες βοήθειες στον 31χρονο. Υπήρχαν αστυνομικοί και εντός του γηπέδου που είδαν κάποια άτομα να ξαναμπαίνουν στο γήπεδο. Όλοι έδωσαν καταθέσεις στην ασφάλεια Αττικής και να βοηθήσουν στον εντοπισμό των δραστών.

Για όλους τους προσαχθέντες έγινε διαδικασία λήψης δειγμάτων για την ανίχνευση πυρίτιδας, καθώς και λήψη αποτυπωμάτων και λήψη DNA εφόσον επιθυμούσαν. Κάποιοι από τους προσαχθέντες, 7 ή 8 άτομα αρνήθηκαν αυτή τη διαδικασία, ενημερώθηκε φυσικά ο αρμόδιος εισαγγελέας. Αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι πλην ενός, που είχε σε βάρος του μία απόφαση και θα οδηγηθεί σήμερα στον αρμόδιο εισαγγελέα για να εκτελεστεί», συμπλήρωσε.

Για την διαδικασία της συλλογής στοιχείων η κυρία Δημογλίδου εξήγησε πως «δεν υπάρχει κατηγορία για αυτά τα άτομα, δεν είχαν συλληφθεί, αλλά είχαν προσαχθεί. Δεν μπορούμε να αναγκάσουμε κάποιον εφόσον δεν επιθυμεί».

Βρέθηκαν υπολείμματα από ναυτική φωτοβολίδα  – Πότε αναμένονται τα αποτελέσματα

«Η διαδικασία για την ανίχνευση πυρίτιδας θέλει κάποιες ώρες, κάθε δείγμα θέλει 7-10 ώρες για να δώσει αποτελέσματα. Τα αποτυπώματα και το DNA συλλέγονται πιο γρήγορα. Μετά θα πρέπει να έχουμε και τα εργαστηριακά αποτελέσματα από αυτά που έχουν συλλεχθεί από το γήπεδο, υπολείμματα εμπρηστικών μηχανισμών και της φωτοβολίδας. Υπολείμματα καμένων ρούχων που βρέθηκαν στις τουαλέτες όπως και άλλων ρούχων full face, κουκούλες, ζακέτες» ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ.

«Η ΕΛΑΣ βρίσκεται στα γήπεδα για να προστατεύσει όσους θέλουν να παρακολουθήσουν έναν αγώνα. Ο συνάδελφος δέχθηκε δολοφονική επίθεση» κατέληξε η Κωνσταντίνα Δημογλίδου.

Σε εξέλιξη η διυπουργική σύσκεψη για την οπαδική βία

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου η διυπουργική σύσκεψη, για την οπαδική βία που συγκάλεσε εκτάκτως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τα επεισόδια στον Ρέντη.

Στη σύσκεψη συμμετέχουν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης  Βρούτσης, οι υπουργοί Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου και Άκης Σκέρτσος και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννης  Μπρατάκος.

Κρίσιμες ώρες για τον τραυματία αστυνομικό

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο αστυνομικός, που τραυματίστηκε σοβαρά από ναυτική φωτοβολίδα το βράδυ της Πέμπτης (07/12), στη διάρκεια επεισοδίων στου Ρέντη.

Ο 31χρονος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας και σύμφωνα με το τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν είναι σε καταστολή και διασωληνωμένος.



ΠΗΓΗ