Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταστρέψει 550 ουκρανικά πολεμικά αεροσκάφη από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, ανέφερε την Πέμπτη το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας. Την ίδια στιγμή ο Βλ. Πούτιν προκήρυξε εκλογές τον Μάρτιο…χωρίς αντίπαλο, ενώ η στήριξη της Ευρώπης βαίνει μειούμενη.

Στον απολογισμό του Tass «Συνολικά, οι ακόλουθοι στόχοι έχουν καταστραφεί από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης: 550 πολεμικά αεροσκάφη, 257 ελικόπτερα, 9.568 μη επανδρωμένα αεροσκάφη, 442 πυραυλικά συστήματα εδάφους-αέρος, 13.870 άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 1.188 εκτοξευτές πολλαπλών πυραύλων, 7.268 πυροβόλα και όλμοι πεδίου και 16.011 ειδικά στρατιωτικά μηχανοκίνητα οχήματα», ανέφερε το υπουργείο.

Οι ρωσικές δυνάμεις ανέφεραν πως απέκρουσαν πέντε ουκρανικές επιθέσεις στην περιοχή του Κουπιάνσκ την τελευταία ημέρα

Οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν πέντε επιθέσεις του ουκρανικού στρατού στην περιοχή του Κουπιάνσκ, καταστρέφοντας περίπου 75 εχθρικά στρατεύματα κατά τη διάρκεια της προηγούμενης ημέρας, ανέφερε το υπουργείο.

Οι λεπτομέρειες των ουκρανικών επιχειρήσεων ανακατάληψης εδαφών

«Στην κατεύθυνση του Κουπιάνσκ, πέντε επιθέσεις από ομάδες εφόδου της 57ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας πεζικού και της 41ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας του ουκρανικού στρατού αποκρούστηκαν από επαγγελματικές (!) επιχειρήσεις μονάδων της δυτικής ομάδας μάχης, πλήγματα αεροσκαφών του στρατού και πυρά πυροβολικού στις περιοχές του οικισμού Σινκόβκα στην περιοχή Χάρκοβο και της λίμνης Λιμάν», ανέφερε το υπουργείο.

Συνολικά περισσότεροι από 800 Ουκρανούς στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους στις μάχες, ενώ καταστράφηκαν πολλά τεθωρακισμένα, συστήματα πυροβολικού και drones.

Περισσότερα Εδω



ΠΗΓΗ