Σε εξέλιξη βρίσκεται τα φοιτητικά συλλαλητήρια σε Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Οι φοιτητές κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους όσο πλησιάζει η ημέρα κατάθεσης του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Δείτε όλα όσα συμβαίνουν στα Προπύλαια μέσα από την κάμερα του in

Το νέο ραντεβού στους δρόμους είχε δοθεί για σήμερα, Πέμπτη, στην Αθήνα (Προπύλαια) στη Θεσσαλονίκη (Καμάρα), στην Πάτρα (πλ. Γεωργίου), στα Γιάννενα (Περιφέρεια) και σε άλλες μεγάλες πόλεις ενώ συνεχίζονται οι καταλήψεις σε δεκάδες ανώτατες σχολές.

Για μπλακ άουτ σε περίπτωση κατάθεσης του νομοσχεδίου προειδοποιούν οι φοιτητές

«Καλούμε την πανεπιστημιακή κοινότητα, αλλά και τους μαθητές και τους καθηγητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε κοινό αγώνα! Καλούμε όλη την κοινωνία, φορείς των εργαζομένων να πλαισιώσουν τις κινητοποιήσεις, τις πορείες και τις δράσεις μας.

Κλιμακώνουμε τον αγώνα, προετοιμάζουμε μπλακ-άουτ σε περίπτωση κατάθεσης και εισαγωγής του νομοσχεδίου για ψήφιση» σημείωνε το συντονιστικό των φοιτητών φανερώνοντας τις διαθέσεις τους.

Νέα στάση εργασίας δασκάλων και φοιτητών

Με το μέτωπο του αγώνα συνεχίζει να μην «ραγίζει», σε στάση εργασίας προχωρούν δάσκαλοι και καθηγητές, προκειμένου να συμμετάσχουν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο. Η στάση εργασίας θα είναι τρίωρη, από τις 11:00 έως 14:00.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. «ομόφωνα στηρίζει τον δημόσιο χαρακτήρα των Πανεπιστημίων και καλεί όλους και όλες τους/τις εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν μαζικά στην φοιτητική/πανεκπαιδευτική κινητοποίηση». Το ΔΣ της ΟΛΜΕ στηρίζει το δημόσιο χαρακτήρα των Πανεπιστημίων και καλεί όλους και όλες «να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση των φοιτητών/-τριών».

Περισσότερα Εδω



ΠΗΓΗ