Μέτρα για την καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα, στη σκιά του σοβαρού τραυματισμού του 31χρονου αστυνομικού ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη, αποφασίστηκε η διεξαγωγή όλων των αγώνων της Super League κεκλεισμένων των θυρών για δύο μήνες.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αφού έδωσε συγχαρητήρια στην ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψη του δράστη που έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα και τραυμάτισε τον αστυνομικό, αναφέρθηκε στη δέσμη μέτρων που λαμβάνει η κυβέρνηση για τη βία στα γήπεδα.

Σύμφωνα με τον κ. Μαρινάκη, πρώτον αποφασίστηκε η  διεξαγωγή αγώνων της Super League 1 κεκλεισμένων των θυρών για δύο μήνες, ενώ το μέτρο μπορεί να επεκταθεί και στα εντός έδρας  ευρωπαϊκά ματς των ελληνικών ομάδων.

Όπως είπε, η εφαρμογή του μέτρου ξεκινά από το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Μπάτσκα Τόπολα για το Europa League στο γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Επανεξέταση του μέτρου

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης, έως τις 12 Φεβρουαρίου θα αξιολογηθεί το μέτρο και θα εξεταστεί εάν χρειάζεται η παράτασή του.

Επίσης, όπως έγινε γνωστό, θα υπάρξει, εγκατάσταση και λειτουργία καμερών στα γήπεδα της σούπερ λιγκ 1 και ελέγχου του υλικού τους καθώς και σύστημα ηλεκτρονικής εισόδου φιλάθλων.

Περισσότερα Εδω



ΠΗΓΗ