Δεξαμενές πετρελαίου σε εγκατάσταση αποθήκευσης στην πόλη Κλίντσι της ρωσικής περιφέρειας του Μπριάνσκ έπιασαν φωτιά αφού οι ένοπλες δυνάμεις κατέρριψαν ουκρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος, το οποίο προσπαθούσε να πραγματοποιήσει επίθεση σε στόχους στην πόλη, δήλωσε σήμερα ο κυβερνήτης της περιφέρειας Αλεξάντρ Μπογκομάζ.

Ακόμη, σύμφωνα με τις προκαταρκτικές πληροφορίες, δεν υπάρχουν τραυματίες από το επεισόδιο αυτό, δήλωσε ο Μπογκομάζ προσθέτοντας ότι πυροσβέστες επιχειρουν για την κατάσβεση της φωτιάς. «Ένα μη επανδρωμένο αεροπλάνο καταρρίφθηκε από το υπουργείο Άμυνας με χρήση ραδιοηλεκτρονικών μέσων. Όταν ο αεροπορικός στόχος καταστράφηκε, τα πυρομαχικά του έπεσαν στο έδαφος της αποθήκης πετρελαίου του Κλίντσι», έγραψε ο Μπογκομάζ στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram.

Σημειώνεται ότι μη επιβεβαιωμένες εικόνες, οι οποίες αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δείχνουν φωτιά να καίει στο σκοτάδι δίπλα σε εγκαταστάσεις που μοιάζουν με δεξαμενές αποθήκευσης.

Ποιος ήταν ο στόχος του ουκρανικού drone

Νωρίτερα σήμερα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είχε ανακοινώσει πως κατέστρεψε ουκρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος στον ουρανό πάνω από την περιφέρεια του Μπριάνσκ, που συνορεύει με την Ουκρανία. Οι αρχές στην περιοχή αναφέρουν τακτικά επιθέσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών από την Ουκρανία.

Ένας διορισμένος από τους Ρώσους αξιωματούχος είχε δηλώσει την προηγουμένη πως η Ουκρανία προσπάθησε και απέτυχε να στοχοθετήσει με μη επανδρωμένο αεροσκάφος ένα ρωσικό τερματικό σταθμό εξαγωγής πετρελαίου στη θάλασσα της Βαλτικής, σε μια σπάνια απόπειρα να πληγεί εγκατάσταση στην Αγία Πετρούπολη.

Σχολιάζοντας το επεισόδιο αυτό, υπουργός της ουκρανικής κυβέρνησης φέρεται από το πρακτορείο ειδήσεων Interfax-Ukraine να δηλώνει χθες, Πέμπτη, πως η Ουκρανία έπληξε στόχους στην Αγία Πετρούπολη χρησιμοποιώντας ένα εγχώριας κατασκευής μη επανδρωεμένο αεροσκάφος που πέταξε 1.250 χιλιόμετρα.

Δείτε το βίντεο

Με πληροφορίες από ΑΠΕ  -ΜΠΕ



ΠΗΓΗ