Στην 10η και τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ του πρωταθλήματος της Super League, τα παιχνίδια της οποίας έχουν κοινή ώρα έναρξης στις 20:00, τα βλέμματα στρέφονται στην OPAP Arena και στο γήπεδο της Τούμπας, εκεί όπου η ΑΕΚ αναμένεται να κατακτήσει και μαθηματικά τον τίτλο, αλλά και θα κριθεί η τρίτη θέση, αντίστοιχα.

Η νίκη στη Θεσσαλονίκη επί του Άρη (2-1 με ανατροπή) σε συνδυασμό με αυτήν του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού στον Πειραιά (1-0), έφερε την ΑΕΚ μια ανάσα από την κατάκτηση του 13ου τίτλου στην Ιστορία της και πρώτου από το 2018.

Για την ακρίβεια, ένα βαθμό μακριά από αυτόν. Ακόμη και με «Χ» κόντρα στον Βόλο, τον οποίο υποδέχεται στην OPAP Arena, η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα θα σφραγίσει και μαθηματικά το πρωτάθλημα, βάζοντας πλώρη για το double, καθώς βρίσκεται και στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ.

Οι «κιτρινόμαυροι» παραμένουν η μοναδική αήττητη ομάδα στα πλέι οφ (6-3-0 με 14-3 τέρματα) και κοντράρονται με τη μοναδική που… δεν έχει νίκη.

Για την ακρίβεια, ο Βόλος του Κώστα Μπράτσου πήρε μόλις ένα βαθμό στο μίνι πρωτάθλημα, το 0-0 με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο – πολύτιμη βοήθεια για την ΑΕΚ!

Το πάρτι στη Νέα Φιλαδέλφεια έχει στηθεί από το βράδυ της περασμένης Δευτέρας (8/5) κι όλα δείχνουν πως θα συνεχιστεί ως τα ξημερώματα της επόμενης (15/5).

Από εκεί και πέρα ο Παναθηναϊκός, προσπαθώντας να… μαζέψει τα κομμάτια του από τα όσα προηγήθηκαν και όσα ακολούθησαν της ήττας στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», φιλοξενεί τον Άρη.

Υπό άλλες συνθήκες το «Απόστολος Νικολαΐδης» θα φορούσε τα γιορτινά του, ωστόσο οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν άντεξαν, γνωρίζοντας μια καταδικαστική ήττα από τον «αιώνιο» αντίπαλο.

Η χρονιά σίγουρα δεν είναι αποτυχημένη για τους «πράσινους», που θα δώσουν το παρών στα προκριματικά του Champions League, ωστόσο θα λείπει (εκτός κι αν…) το κερασάκι στην τούρτα.

Από την πλευρά του, ο Άρης πέτυχε το ελάχιστο των στόχων που είχε θέσει στο ξεκίνημα της σεζόν, με την εξασφάλιση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου, έστω και στα προκριματικά του Conference League, με το σχεδιασμό για την επόμενη περίοδο να «τρέχει» ήδη από τον Θόδωρο Καρυπίδη και τον τεχνικό διευθυντή, Ρόμπερτ Παλίκουτσα.

Στην Τούμπα, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός παίζουν το δικό τους «τελικό» για την κατάληψη της τρίτης θέσης.

Το ευχάριστο για τους «ερυθρόλευκους» είναι πως έχουν το περιθώριο να παίξουν και για το «Χ», με τους «ασπρόμαυρους» να χρειάζονται μόνο τη νίκη, ωστόσο να έχουν στο πίσω μέρος τους μυαλού τους και τον άλλον τελικό, αυτόν του Κυπέλλου Ελλάδας, τον οποίο αν κερδίσουν θα εξασφαλίσουν το εισιτήριο για το Europa League.

Θα έχει και δεύτερη ευκαιρία, δηλαδή, η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου. Αυτή του Ζοσέ Ανιγκό θα χρειαστεί να κάνει το καθήκον της στη Θεσσαλονίκη και να… περιμένει. Δεδομένο είναι, πάντως, πως ο Ολυμπιακός θα παραταχθεί με ανεβασμένη ψυχολογία στην Τούμπα, έπειτα από τη «λευκή» ισοπαλία με την ΑΕΚ και τη νίκη επί του Παναθηναϊκού.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής των Play Off του πρωταθλήματος της Super League:

Κυριακή 14 Μαΐου 2023

20:00 ΑΕΚ – ΝΠΣ Βόλος Cosmote Sport 2

20:00 Παναθηναϊκός – Άρης Cosmote Sport 3

20:00 ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός Novasports Prime

 

ΠΗΓΗ