Καταστολή και μαζικότητα

Στις Ηνωμένες Πολιτείες το κίνημα παρά την καταστολή αντέχει. Εκατοντάδες είναι καθημερινά οι συλλήψεις. Αλλά τελικώς αυτό το οποίο καταφέρνει η κρατική μηχανή είναι να εντείνεται το γενικότερο αντιπολεμικό κίνημα στην αμερικανική κοινωνία. Το οποίο πλέον έχει παρουσία σχεδόν σ΄ όλες τις Πολιτείες. Κι αυτό δεν είναι καθόλου καλό για τους Δημοκρατικούς και ιδιαίτερα για τον πρόεδρο κ. Τζο Μπάιντεν, που επιδιώκει την επανεκλογή του. Ο κίνδυνος της αποχής αυτού του ρεύματος – που δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητος σας πληροφορώ – από τις εκλογές είναι βέβαιο ότι θα του στοιχίσει. Χάνει την επιρροή που είχε στις νεαρές ηλικίες. Το επόμενο διάστημα σίγουρα είναι κρίσιμο….

Τα Τέμπη άλλαξαν πίστα

Δεν γνωρίζω αν έχετε αντιληφθεί αλλά η διερεύνηση του εγκλήματος Τεμπών έχει αλλάξει πίστα! Και η προσπάθεια του Μεγάρου Μαξίμου να περιορίσει την «εικόνα» του εγκλήματος με την δικαστική απόφαση για το Μάτι, φαίνεται πως έπεσε στο κενό. Από χθες πλέον είναι σαφές ότι ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στο στόχαστρο των συγγενών των θυμάτων. Και επισήμως!

Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης

Με μία πολυσέλιδη νέα συμπληρωματική μήνυση που κατατέθηκε στη Λάρισα 170 συγγενείς και άλλοι πολίτες «βάζουν στο κάδρο» της συγκάλυψης πλέον τον κ. Μητσοτάκη – και όχι μόνο, αλλά και αρκετούς άλλους, μέχρι και τους δικαστικούς υπαλλήλους και τους εμπειρογνώμονες που είχαν ασχοληθεί με την υπόθεση στην αρχή. Τον πρωθυπουργό τον κατηγορούν ως αυτουργό της συγκάλυψης και ως ηθικό αυτουργό του εγκλήματος!

Η κυρία Μαρία Καρυστιάνου

Για να καταλάβετε ποιο είναι το κλίμα, αρκεί να αναφέρω την δήλωση που έκανε η πρόεδρος του συλλόγου, η κυρία Μαρία Καρυστιάνου. Είπε συγκεκριμένα σε συνέντευξη της στο TRT πως «κάθε φορά λέω ότι πρέπει να παίρνω ένα ηρεμιστικό πριν ακούσω τον κ. Μητσοτάκη να μιλάει για τα Τέμπη. Το ξεχνάω όμως δυστυχώς και κάθε φορά έχω τις ίδιες παρενέργειες». Καταλαβαίνετε ότι και επισήμως το έγκλημα των Τεμπών παίρνει … «περίοπτη θέση» στην προεκλογική περίοδο….

Θυσίες

Χθες το βράδυ όμως ο κ. Μητσοτάκης πλήρους κατάνυξης παρακολούθησε την θεία λειτουργία στη Μητρόπολη. Χοροστατούντος φυσικά του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου. Κι είχαν και θερμή χειραψία οι δύο ηγέτες. Ο συμβολισμός είναι εμφανής! Οι τηλεοπτικές εικόνες και τα φωτογραφικά ενσταντανέ ολοκληρώνουν με happy end μία «σχέση» που πέρασε πολλές δυσκολίες! Κι ήταν και μεγάλης χρονικής διάρκειας η χθεσινή λειτουργία, ήταν η ανάγνωση των δώδεκα ευαγγελίων. Η άλλως η Ακολουθία των Αγίων Παθών. Αλλά η αποκατάσταση των σχέσεων του πρωθυπουργού με την κορυφή της Εκκλησίας έχει και θυσίες. Ας είναι αυτές οι περισσότερες….

Κατεβαίνουν ταχύτητες

Εν τω μεταξύ τελικά ο πρωθυπουργός δεν πήγε στη Βαρβάκειο Αγορά για να συνομιλήσει με χαρούμενους καταναλωτές και ευτυχισμένους καταστηματάρχες. Προτίμησε το Μαρούσι και με μεγάλη συνοδεία. Εκ του ασφαλούς φυσικά. Διότι δεν είναι μέρες για … παρατράγουδα! Πάντως στις επόμενες ημέρες η προεκλογική εκστρατεία θα κατεβάσει ταχύτητες και θα περιοριστεί στην παρουσία των βουλευτών στις περιοχές τους και των υποψήφιων ευρωβουλευτών σε εκκλησίες και σε περιορισμένες βόλτες στον τόπο καταγωγής τους. Από την Τρίτη και μετά θα αρχίσουν να ανεβάζουν ταχύτητες!

Ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης

Μπορεί όμως ο πρωθυπουργός να μην πήγε στη Βαρβάκειο Αγορά, αλλά πήγε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κ. Στέφανος Κασσελάκης. Και συζήτησε με τους καταστηματάρχες και τους καταναλωτές. Επιβεβαιώνοντας για μία ακόμη φορά το επικοινωνιακό ταλέντο που διαθέτει. Το φωτογραφικό υλικό της επίσκεψης είναι αρκούντως πειστικό…. Στην αγορά της Καλλιθέας βρέθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ κ. Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος επίσης συνομίλησε με κόσμο και δήλωσε πως «ο κ. Μητσοτάκης κατάφερε να μας κάνει πρωταθλητές της ακρίβειας»!

Η ακρίβεια

Αλλά βέβαια η προεκλογική περίοδος δεν έχει μόνο το έγκλημα των Τεμπών, έχει και την ακρίβεια! Μείζον ζήτημα για την πλειονότητα των καταναλωτών! Και θα γίνει και σύγκρουση. Και μάλιστα σφοδρή. Ηδη ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κατέθεσε πρόταση νόμου στη Βουλή για την αντιμετώπιση της ακρίβειας. Και ο κ. Μητσοτάκης σκοπεύει όχι μόνο να συμμετάσχει στη συζήτηση – θα γίνει μετά το Πάσχα φυσικά – αλλά και να πάρει το παιχνίδι πάνω του. Όπως αντιλαμβάνεστε θα είναι μόνος του με οκτώ κόμματα απέναντι του. Μετά την συζήτηση δεν ξέρω αν θα πάρει … «σβάρνα» που λένε και στο χωριό μου, τα σούπερ μάρκετ. Πάντως αν συμβεί αυτό που διαρρέεται, τότε θα βρεθεί – και σ΄ αυτή την περίπτωση – στο «κάδρο», με κεντρική θέση….

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος

Χθες όμως υπήρξε ένα ακόμη συμβάν. Το Δικαστικό Συμβούλιο στη Λαμία – διαφωνούντος του εισαγγελέα – αποφάσισε την αποφυλάκιση του πρώην αρχηγού της Χρυσής Αυγής κ. Νίκου Μιχαλολιάκου. Και φυσικά «πήραν φωτιά τα τέλια». Διότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης θεώρησαν πως δεν ήταν αθώος ο χρόνος της αποφυλάκισης – έχει εκτίσει τα 3/5 της ποινής του στον πρώτο βαθμό. Δηλώσεις επί δηλώσεων. Αντάρα και κουρνιαχτός. Και τελικώς έγινε γνωστό ότι ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας πρόκειται να ασκήσει έφεση στην απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου. Οψόμεθα!



ΠΗΓΗ