Ξεκίνησε

Υποθέτω ότι θα το έχετε αντιληφθεί. Η προεκλογική εκστρατεία για τις εκλογές της 9ης Ιουνίου 2024 έχει ήδη ξεκινήσει. Τουλάχιστον από την πλευρά της κυβέρνησης. Οπως προεξοφλείται θα την «πάρει πάνω» του ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης!

Παραλλαγή

Οι επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου έχουν φορέσει τις στολές παραλλαγής – ξέρετε το dress code που έχει «λανσάρει» ο φίλος τους ο Βολοντιμίρ – και τα υπόγεια έχουν μετατραπεί σε … στρατηγείο….

Από το σούπερ μάρκετ

Η αφετηρία της προεκλογικής αντεπίθεσης ήταν η επίσκεψη στο σούπερ μάρκετ «Γαλαξίας» – όπου ο κ. Μητσοτάκης έκανε μία … αυστηρή αυτοψία των τιμών – ακολούθησε η συνάντηση με τον φίλο του τον Βολοντιμίρ στην Οδησσό!

Απογειώθηκε

Οι σατανικοί ρώσοι μπορεί να έριξαν τον πύραυλο και να τους «κοψοχόλιασαν» όλους, αλλά η φήμη του δικού μας ως … «μπαρουτοκαπνισμένου» πολιτικού έκανε τον γύρο του κόσμου και απογείωσε τις μετοχές του!

Ο Γκρίνμπεργκ

Ετσι πριν ακόμη φύγουν οι … καπνοί από το πρόσωπο «έσκασε μύτη» στο Βουκουρέστι, όπου τον περίμεναν οι φίλοι του ο Βέμπερ και η Ούρσουλα … αγωνιώντας για το παράτολμο εγχείρημα του δικού μας. Οπου και αποθεώθηκε. Τελικά ο Γκρίνμπεργκ είναι «λίρα εκατό»!

Τα … «λιμά»

Και μετά το Βουκουρέστι ήρθε με αναβαθμισμένη την διεθνή του απήχηση να αντιμετωπίσει και κάτι … «λιμά» στη Βουλή. Οχι μόνο εντός, αλλά και … εκτός!

Με το ΕΚΑΒ…

Τους «εκτός» τους είχε αναθέσει στον φίλο του τον Μιχάλη, που είναι γι΄ αυτές τις δουλειές. Δεν θα τα κάνει όλα μόνος του, ας κάνουν και κάτι κι άλλοι. Τι τους έχει υπουργούς. Αλλά κι ο Μιχάλης δεν του διέψευσε την εμπιστοσύνη. Καμιά δεκαριά τους πήρε το … ΕΚΑΒ! Καλή δουλειά ομολογουμένως!

Θα του μείνει;

Τις τους κόφτει αυτούς – ξέρετε τους «εκτός» – τι θα κάνει κοτζάμ πρωθυπουργός με τους φίλους του. Πήγε ο άλλος κι αγόρασε ολόκληρο κολλέγιο! Τι θα το κάνει, θα του μείνει «αμανάτι», να έχει να το βλέπει; Και πως θα βγάλει τα λεφτά που έδωσε και το … κάτι τις παραπάνω! Για να πει στους μετόχους του fund ότι τα λεφτά σας έπιασαν τόπο….

«Δεν τον εστένει η μάντρα…»

Ετσι είναι αυτά τα πράγματα. Δεν μπορεί ο «πάσα ένας» να μπλέκεται στα πόδια του … «μεταρρυθμιστή»! Ακου λέει παραβιάζεται το Σύνταγμα – «δικό μας είναι το κάνουμε ότι θέλουμε»! Οχι την πλατεία – γιατί εκεί έχει λόγο κι ο Χάρης, «πολύ μπλέκεται στα πόδια μας και θα έχουμε ιστορίες!» – αλλά το άλλο που είναι στο … χαρτί. Ετσι είναι ο ηγέτης που «δεν τον εστένει η μάντρα» απού λένε και στα Χανιά!

Επίθεση

Πάντως δεν πιστεύω να έχετε παράπονο σας ενημέρωσα εγκαίρως για την σφοδρή επίθεση που θα δεχόταν χθες το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και ο πρόεδρος του κ. Νίκος Ανδρουλάκης από τον κ. Μητσοτάκη. Ομως την ένταση της επίθεσης – με τις γνωστές βαρύγδουπες εκφράσεις, τη εμπνεύσει του λογογράφου του – όπως είναι φυσικό πρέπει να την εντάξετε στο προεκλογικό πλαίσιο….

«Κερδοσκοπία»

Οπως και το αίτημα της ονομαστικής ψηφοφορίας. Με την οποία όπως είναι γνωστό προσπάθησε να … «κερδοσκοπήσει» στις εσωτερικές αντιδράσεις που έχει η Χαριλάου Τρικούπη – από την κυρία Νάντια Γιαννακοπούλου και τον αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο!

Εξελίξεις;

Δηλαδή να πιέσει τους αντιδρώντες, να έρθουν σε πολύ δύσκολη θέση, δεδομένου ότι με την περίπου «κομματική πειθαρχία» που έχει επιβάλει ο κ. Ανδρουλάκης, δεν είχαν άλλη επιλογή παρά να το καταψήφιζαν. Και δεδομένου ότι στις επόμενες ημέρες κάνει την εμφάνιση του στα … πέριξ και ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος με τους «Δημοκράτες» του, το Μέγαρο Μαξίμου επιδιώκει να ανοίξει διεργασίες στα δεξιά του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ….

Αντιστάθμιση

Και μαζί με τις τελευταίες χειμερινές … μεταγραφές που έκανε, να αποσπάσει όσο το δυνατόν περισσότερα οφέλη. Και να αντισταθμίσει τις απώλειες από τα δεξιά του. Γνωρίζει ωστόσο ότι ενώ στο μέτωπο με την εκπαιδευτική κοινότητα πέφτει αυλαία, μπροστά του έχει δύο κρίσιμες αναμετρήσεις!

Υπογραφές

Η πρώτη είναι το έγκλημα των Τεμπών και η διαχείριση του από το Μέγαρο Μαξίμου και απέναντι του δεν έχει μόνο μία γυναίκα αποφασισμένη να διεκδικήσει την δικαίωση της κόρης της και άλλων νεκρών – την κυρία Μαρία Καρυστιάνου – αλλά και 1.300.000 πολίτες που υπεγραψαν την αλλαγή των διατάξεων του Συντάγματος που αφορούν στην άρση της βουλευτικής ασυλίας…

Οριζόντια

Μία … λεπτομέρεια! Οι υπογράφοντες τέμνουν οριζόντια το πολιτικό σύστημα. Και επίσης η προχθεσινή δημοσκόπηση της Alco αναφέρει πως το 77% των πολιτών θεωρεί πως σχεδιάζεται το κουκούλωμα της υπόθεσης. Και με αυτό το θέμα δεν πρόκειται να ξεμπερδέψει εύκολα, να το θυμηθείτε!

Της Ορθοδοξίας…

Το δεύτερο πρόβλημα, με ένα … επεισόδιο του οποίου θα αναμετρηθεί οσονούπω ο κ. Μητσοτάκης είναι οι αντιδράσεις της Εκκλησίας σχετικά με το νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια. Η 24η Μαρτίου απέχει λιγότερο από δύο εβδομάδες. Η Κυριακή της Ορθοδοξίας είναι….

«Εμφύλιος»

Αυτή η υπόθεση μου θυμίζει λίγο το 1947! Τις απαρχές του εμφυλίου πολέμου. Οταν το ΚΚΕ διένυε την τελευταία περίοδο της κατ΄ επίφαση νομιμότητας του, σε διάφορες ορεινές περιοχές είχαν αρχίσει να «λαλούν» τα … ντουφέκια!

«Στο ψαχνό…»

Κάπως έτσι συμβαίνει και με την ιεραρχία της Εκκλησίας. Ενώ έχει αναδιπλωθεί εντός της Μονής Πετράκη και διάγει ως … συνήθως, οι τοπικές μητροπόλεις ανά την Ελλάδα και οι χαμηλόβαθμοί ιερωμένοι «βαράνε στο ψαχνό»! Με θύματα φυσικά τους τοπικούς βουλευτές! Κι όποιος «επιζήσει»….

Ο κ. Αλέξης Τσίπρας

Θα προσέξατε όμως χθες ότι στο θέμα της συζήτησης στη Βουλή για την ψήφιση του νόμου παρενέβη με δήλωση του και ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κ. Αλέξης Τσίπρας. Η δήλωση του, εξαιρετικά αιχμηρή, έχει μεγάλο ενδιαφέρον…..

Γιατί δεν περιμένει…

Επισημαίνει μεταξύ των άλλων ότι «πρόκειται για άλλη μια ευκαιρία κερδοσκοπίας ημετέρων συμφερόντων. Τόσο μεγάλη, που δε μπορεί να περιμένει τα τρία χρόνια που απαιτούνται για την επόμενη Συνταγματική αναθεώρηση». Προφανώς στο συγκεκριμένο σημείο απαντά στον υπουργό Παιδείας κ. Κυριάκο Πιερρακάκη που σε συνέντευξη του είχε αναφέρει ότι δεν μπορεί να περιμένει την αναθεώρηση του Συντάγματος. Βιάζεται ο άνθρωπος! Η μάλλον κάποιοι άλλοι βιάζονται και είναι φίλοι τους!

Τόσα χρόνια;

Και τονίζει ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιχειρεί σήμερα, μια αντιδραστική ρεβάνς. Νομοθετεί τη δυνατότητα ίδρυσης κερδοσκοπικών ιδιωτικών πανεπιστημίων, παρακάμπτοντας το πνεύμα και το γράμμα του Συντάγματος. Αλήθεια γιατί τόσα χρόνια, από τις αρχές της δεκαετίας του ενενήντα, ενώ η ΝΔ σταθερά υποστηρίζει την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, ουδέποτε διανοήθηκε να προχωρήσει ή να προτείνει τη νομοθέτησή τους, δίχως την αναθεώρηση του άρθρου 16;». Ελα μου ντε….



ΠΗΓΗ