«Από την Αχαΐα, την πατρίδα του ιδρυτή μας, Ανδρέα Παπανδρέου, την πατρίδα του Γέρου της δημοκρατίας, στέλνουμε μήνυμα νίκης και αναγέννησης του κινήματος μας. Στις 25 Ιουνίου η δημοκρατική παράταξη θα είναι ο μεγάλος νικητής, θα είναι ξανά ο γνήσιος προοδευτικός ισχυρός αντίπαλος απέναντι στη ΝΔ. Στις 21 Μαΐου κάναμε ένα πρώτο βήμα. Στις 25 Ιουνίου συνεχίζουμε δυναμικά για το δεύτερο μεγάλο βήμα της νίκης και της αναγέννησης, για ένα κίνημα που θα αγκαλιάσει τις αγωνίες του λαού για κοινωνική δικαιοσύνη και εθνική αξιοπρέπεια».

Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, ξεκινώντας το βράδυ της Τρίτης την ομιλία του σε ανοικτή πολιτική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στον πεζόδρομο της Αγίου Νικολάου, στο κέντρο της Πάτρας.

Όπως πρόσθεσε, «καλώ κάθε δημοκράτη και κάθε προοδευτικό πολίτη, να προχωρήσουμε όλοι μαζί για να έχει ξανά η ΝΔ ένα πραγματικό αντίπαλο και όχι το χρυσό της χορηγό, τον κ. Τσίπρα, έναν πολιτικό αντίπαλο με γνήσιο προοδευτικό λόγο, με συγκεκριμένο πρόγραμμα, που θα εγγυηθεί το σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, στο κράτος δικαίου, στο κοινωνικό κράτος, στη διάκριση των εξουσιών και στη βιώσιμη ανάπτυξη με οφέλη για όλους τους Έλληνες».

«Απέναντί μας, στις 25 Ιουνίου», συνέχισε, «δεν έχουμε τον κίνδυνο της ακυβερνησίας, αλλά έχουμε τον κίνδυνο της παντοδυναμίας της ΝΔ, της ασυδοσίας και της αλαζονείας».

Παράλληλα, ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε ότι «τα σημάδια έχουν φανεί για το ποιο είναι το μέλλον της χώρας μας με τον κ. Μητσοτάκη»: «Απαξίωση του εθνικού συστήματος υγείας, απαξίωση της δημόσιας εκπαίδευσης και επιβάρυνση της μεσαίας τάξης και των πιο ευάλωτων ελλήνων με την ακραία ακρίβεια και την έμμεση φορολογία». Η ΝΔ «αντιμετώπιζε το κράτος έως λάφυρο» είπε.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, είπε ότι «τις τελευταίες ημέρες γίναμε θεατές σε μία ακραία διχαστική κατάσταση που αφορούσε τη Θράκη. Ευαίσθητα θέματα χρησιμοποιούνται από τη ΝΔ για να διχάσει για μικροκομματικούς λόγους, μιμούμενη σε απόλυτο βαθμό τις πρακτικές του κ. Καμμένου και του κ. Τσίπρα. Ας αφήσουν λοιπόν και οι δύο τους επικίνδυνους τυχοδιωκτισμούς. Είδαμε επικίνδυνους προεκλογικούς τυχοδιωκτισμούς με τα ενημερωτικά της ΕΥΠ. Τα πράγματα όμως είναι πάρα πολύ απλά: Δεν επιτρέπεται για εμάς να υπάρχει βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου, Έλληνας χριστιανός, ή Έλληνας μουσουλμάνος, που να μη σέβεται τη συνθήκη της Λοζάνης. Δεν πρόκειται να κάνουμε τα παιχνίδια του κ. Ερντογάν».

Αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ, είπε ότι «είναι το κόμμα, που με τον ιδρυτή μας Ανδρέα Παπανδρέου γκρέμισε το 1995 τις μπάρες της ντροπής στην Θράκη, είναι το κίνημα που με υπουργό Παιδείας τον Γιώργο Παπανδρέου έκανε το νόμο για να φοιτούν στα ελληνικά πανεπιστήμια μουσουλμάνοι πολίτες και όχι στην Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη, με αποτέλεσμα σε 20 χρόνια να έχουν πενταπλασιαστεί οι επιστήμονες μουσουλμάνοι της Θράκης».

Μάλιστα, όπως ανέφερε «αυτό είναι το διαχρονικό έργο του ΠΑΣΟΚ που ήρε κάθε είδους διακρίσεις στην πατρίδα μας, είτε πολιτικές το 1981, είτε θρησκευτικές αργότερα, γιατί είναι το κόμμα που ενώνει και δυναμώνει την πατρίδα και όχι το κόμμα που την διαιρεί και την διχάζει».

Επίσης, ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε ότι «θέλω να στείλω μία απάντηση και στον κ. Μητσοτάκη και στον κ. Τσίπρα», λέγοντας: «Είναι ντροπή, ό,τι λάθη και να κάνουν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι, να μιλούν κάποιοι για εθνικές εξαιρέσεις. Για εμάς δεν υπάρχουν εθνικές εξαιρέσεις. Η πατρίδα είναι όλος ο ελληνικός λαός. Εμείς, ασκούμε κριτική με πολιτικό πολιτισμό στους αντιπάλους, χωρίς να διχάζουμε. Είναι ντροπή κάποιοι το 2023, σε μία κανονική ευρωπαϊκή χώρα, να μιλούν συνεχώς για εθνικές εξαιρέσεις, είτε είναι ο κ. Τσίπρας με τον κ. Καμμένο, είτε είναι ο κ. Μητσοτάκης με την παρέα του».

Μιλώντας για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε ότι «κάποιοι πρέπει να πληρώσουν και θα πληρώσουν για τους 57 συμπολίτες μας που έχασαν άδικα τη ζωή τους», προσθέτοντας: «Θα τους κρίνει η δικαιοσύνη και όχι η προεκλογική τους περιφέρεια, όπως υπονοούν τα επικοινωνιακά συστήματα της ΝΔ».

Μιλώντας για τα θέματα της οικονομίας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ανέφερε ότι «η ΝΔ υπόσχεται αύξηση κατά 25% των μισθών του ιδιωτικού τομέα, αλλά στο μεσοπρόθεσμο που κατέθεσε η ίδια πριν από μερικές εβδομάδες στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεσμεύεται για αυξήσεις μόλις 13%». 

 

«Είναι τέτοια η αλαζονεία τους, που ο μέχρι πρότινος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, ο κ. Σκυλακάκης, ομολόγησε την αναξιοπιστία της ΝΔ, λέγοντας ότι ‘δεν μπορούμε να βάλουμε στο πρόγραμμα σταθερότητας όλες τις προεκλογικές μας υποσχέσεις’. Το ξέρουμε, το έκαναν και το 2007 και θυμόμαστε πάρα πολύ καλά τι παρέδωσε η κυβέρνησή σας με τον κ. Καραμανλή. Στο ίδιο δρόμο οδηγεί την Ελλάδα και ο κ. Μητσοτάκης. Διότι αυτός είναι ο λαϊκισμός με γραβάτα». 

 

«Για αυτό εμείς» τόνισε, «είμαστε εδώ με το πρόγραμμά μας ως υπεύθυνη αντιπολίτευση, για να μάθουν ότι πλέον δεν έχουν απέναντί τους τον λαϊκισμό και τα ευχολόγια, αλλά την αξιοπιστία, την πρόοδο και την υπευθυνότητα, για να αναδεικνύουμε τις πραγματικές αστοχίες σε βάρος της πατρίδας μας».

Συνεχίζοντας την ομιλία του, ο Νίκος Ανδρουλάκης σημείωσε ότι «η ΝΔ θα πέσει όταν αναγεννηθεί η πραγματική εναλλακτική, η προοδευτική δημοκρατική παράταξη, το ΠΑΣΟΚ, το Κίνημα Αλλαγής, διότι εμείς θα αντιμετωπίσουμε την συντήρηση, τον ελιτισμό και τον λαϊκισμό». Από τις 26 Ιουνίου «ο κ. Μητσοτάκης δεν θα έχει απέναντί του μια αναποτελεσματική αντιπολίτευση, αλλά ένα ισχυρό δημοκρατικό κίνημα, το ΠΑΣΟΚ».

Ακόμη, είπε ότι «όσο και αν προσπαθούν κάποιοι να επιβάλουν εκ νέου το φόβο της ακυβερνησίας, ξέρουν πολύ καλά ότι υπάρχει ένας άλλος φόβος πραγματικός και όχι ο φανταστικός φόβος που επισείουν συστήματα επικοινωνίας – και αυτός είναι ο κίνδυνος μιας παντοδυναμίας ανεξέλεγκτης και ασύδοτης, που θα συνεχίσει με αμετροέπεια τα παρακρατικά παιχνίδια, τις συγκαλύψεις μεγάλων σκανδάλων και ένα ισχυρό πελατειακό κράτος σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος, που υπηρετεί ισχυρά ολιγαρχικά συμφέροντα».

Επίσης, υπογράμμισε ότι «η χώρα μας έχει χρέος να έχει μία ισχυρή προοδευτική δύναμη», προσθέτοντας ότι «δεν είναι αριστερά να υπάρχει μία ηγεσία στον ΣΥΡΙΖΑ που κρατά σε ομηρία χιλιάδες δημοκράτες και προοδευτικούς πολίτες, δεν είναι τιμή για τον κ. Τσίπρα ότι δεν ψήφισε την τροπολογία που απαγόρευε τη συμμετοχή των φονιάδων του Φύσσα στο πολιτικό μας σύστημα και τρεις μέρες πριν από τις εθνικές εκλογές καλούσε να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ οι παραστρατημένοι χρυσαυγίτες, δεν είναι δικαιοσύνη παντού να καταδικάζεται ο στενότερός του συνεργάτης και να τον έχει στα ψηφοδέλτια».

«Η δικιά μας η προτεραιότητα», τόνισε, «είναι δικαιοσύνη, διαφάνεια και αξιοκρατία, για αυτό δεν δέχομαι κανένας να πληγώσει ξανά τον ελληνικό λαό».

ΠΗΓΗ