Πολιτική ομιλία στο Μενίδι πραγματοποίησε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, καλώντας στην υπερψήφιση του κόμματος ώστε να είναι «πολύ πιο δυνατό, και στην Ευρωβουλή που παίρνονται αντιλαϊκές αποφάσεις, αλλά και στο δρόμο του αγώνα, εκεί όπου τελικά ανατρέπονται».

«Στις 9 του Ιούνη οι εργατικές – λαϊκές γειτονιές του Μενιδίου και των γύρω περιοχών, βγάζουν ‘κόκκινη’ κάρτα στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, της ΕΕ και των κομμάτων που τη στηρίζουν, με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ. Αυτό το μήνυμα στέλνει η αποψινή μεγάλη συγκέντρωση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και προσέθεσε ότι τα δεδομένα της επόμενης μέρας των εκλογών είναι τέτοια «που δεν επιτρέπουν καμία χαλαρότητα, καμία απουσία από τις μάχες που έχουμε μπροστά μας. Ούτε από τις κάλπες των ευρωεκλογών, πολύ περισσότερο από τους αγώνες».

Γιατί, εξήγησε, «την επόμενη μέρα των εκλογών θα είναι εδώ η κυβέρνηση της ΝΔ, με τον Μητσοτάκη να βιάζεται να ολοκληρώσει τις αντιλαϊκές του μεταρρυθμίσεις. Θα είναι εδώ τα νέα φιρμάνια – μνημόνια της ΕΕ, θα είναι εδώ όλα όσα μαυρίζουν κάθε μέρα τις ζωές μας».

«Όταν η ακρίβεια εξανεμίζει το λαϊκό εισόδημα, όταν ο μισθός δεν φτάνει για να βγει ο μήνας, όταν ο λαός μας είναι αντιμέτωπος με τη μια καταστροφή μετά την άλλη. Όταν μπροστά στα μάτια του συντελείται μια πραγματική γενοκτονία στην Παλαιστίνη από το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ, με την αβάντα των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, ε, τότε το λιγότερο που έχουμε να κάνουμε είναι να πάμε στις κάλπες και να δυναμώσουμε αποφασιστικά το ΚΚΕ», σημείωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Όπως ανέφερε, «η απογοήτευση που νιώθουν ευρύτερες εργατικές λαϊκές δυνάμεις για τις ηγεσίες και τις πολιτικές που ακολούθησαν τα κόμματα που εμπιστεύθηκαν στο παρελθόν, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ‘ουρές’ τους, δεν μπορεί να εκφραστεί με αδράνεια και αποχή, αλλά με ενεργητική συμμετοχή και σωστή επιλογή: το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ».

«Στις 9 Ιούνη να κάμουμε μια μεγάλη έκπληξη»

«Όλοι αυτοί που συναντάμε κάθε μέρα και μας λένε ‘αν πάω να ψηφίσω, θα ψηφίσω ΚΚΕ’, τους απαντάμε: αφήστε το ‘αν’ και κάντε αυτό που σκέφτεστε, γιατί αν πάτε στην κάλπη, τότε μπορούμε όλοι μαζί στις 9 Ιούνη να κάνουμε μια μεγάλη έκπληξη. Γιατί μόνο αν πάτε στην κάλπη θα γίνει αυτό που θέλουμε όλοι μας, να καταφέρουμε να ρίξουμε ένα δυνατό χαστούκι στην ΕΕ και τα κόμματά της και θα πάρουμε νέα δύναμη για να τους αντιπαλέψουμε», τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, απευθυνόμενος στους πολίτες.

Και σημείωσε χαρακτηριστικά πως «απέναντι στον Μητσοτάκη και τις αντιλαϊκές επιλογές αυτής της κυβέρνησης, δεν στάθηκε ένας λαός απών, αλλά στάθηκαν όσοι και όσες δήλωσαν παρών. Όσοι και όσες στήριξαν το ΚΚΕ στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, όσοι και όσες, ανεξάρτητα από το τι ψήφισαν, συμπορεύτηκαν με τους κομμουνιστές στο κίνημα, στους δρόμους του αγώνα. Εκεί που κατακτιούνται Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, εκεί που κατακτιούνται μέτρα ασφάλειας και υγείας στους χώρους δουλειάς, εκεί που αποτρέπονται οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, εκεί που επανασυνδέεται ρεύμα και νερό σε εργατικά λαϊκά σπίτια».

Αναφερόμενος στην κυβέρνηση και «το 41% του Μητσοτάκη», είπε πως υπάρχει ένα κόμμα, το ΚΚΕ, που «ούτε για μια στιγμή δεν λογάριασε αυτό το 41% και από την πρώτη στιγμή ρίχτηκε στη μάχη για το κοντύνει, και τα κατάφερε πολλές φορές σε αυτό τον ένα χρόνο».

«Κοντύναμε το 41% με τους αγώνες μας, ελάτε να το κάνουμε και με την ψήφο μας! Μπορούμε αν όλοι και όλες κάνουν αυτό που σκέφτονται: Τώρα ΚΚΕ. Ας κάνουμε αυτό που φοβούνται. Να πάρουμε την τύχη μας στα δικά μας χέρια», σημείωσε καταληκτικά ο Δημήτρης Κουτσούμπας.



ΠΗΓΗ