Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 18 Απριλίου 2023, 12:54

Από την περασμένη Κυριακή άνοιξε για το κοινό στο Museum of Contemporary Art (MOCA) του Λος ‘Αντζελες η έκθεση «Carl Craig: Party/After-Party»· η αισθητηριακή έκθεση του με έδρα το Ντιτρόιτ DJ της techno και μουσικού παραγωγού είναι μια ηχητική και σωματική εμπειρία που εξελίσσεται σε κάθε επανάληψή της.

Με την επιτυχημένη τριαντάχρονη καριέρα του, ο Craig κέρδισε τον τίτλο του «διεθνούς πρεσβευτή της techno». Η έκθεση/εκδήλωση ήταν παραγγελία του Dia Art Foundation πριν την πανδημία αλλά παρουσιάζεται τώρα λόγω των τότε αυστηρών κανονισμών για τους χώρους νυχτερινής ζωής.


Η «Party/After-Party» ζωντανεύει το WAREHOUSE του MOCA, μια πρώην αποθήκη της αστυνομίας, παίζοντας με τη βιομηχανική αρχιτεκτονική του. Περιπλανώμενοι, οι επισκέπτες θα τυλιχτούν στο εμβυθιστικό ηχοτοπίο του Craig· το σκοτεινό σκηνικό κατακερματίζεται από λωρίδες νέον και ηχητικές λούπες ενώ οι φωταγωγοί ψηλά επιτρέπουν την είσοδο του φυσικού φωτός σηματοδοτώντας την κορύφωση της εκδήλωσης και τη μετάβαση της νύχτας στην «αυγή».


 

Σε συνεργασία με Insomniac και Secret Project, το MOCA θα φιλοξενήσει, παράλληλα με την εγκατάσταση, τις Party/After-Party Sessions, τρεις ζωντανές συναυλίες στις 25 Μαΐου, 17 Ιουνίου και 22 Ιουλίου. Τις συναυλίες συνδιοργάνωσε ο Craig, θα παίξει ο ίδιος και θα εμφανιστούν καλλιτέχνες όπως οι Moodymann, DJ Holographic, Moritz von Oswald, King Britt, DJ Minx και Kenny Larkin, μεταξύ άλλων.

«Ο Craig συνδυάζει τις κληρονομιές της techno του Ντιτρόιτ και της μινιμαλιστικής τέχνης ήχου» επισημαίνει ο Alex Sloane, αναπληρωτής επιμελητής στο MOCA και οργανωτής της έκθεσης η οποία ολοκληρώνεται στις 23 Ιουλίου.



Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 18 Απριλίου 2023, 12:54



ΠΗΓΗ