Δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια άσκησε την Τρίτη ο εισαγγελέας Άρτας στον 35χρονο πατέρα του μωρού που έχασε τη ζωή του κλεισμένο μέσα στο αυτοκίνητο για τουλάχιστον 5 ώρες, ενώ ανακριτής αναμένεται να μεταβεί σήμερα στις 11 το πρωί στο νοσοκομείο της Άρτας, ώστε να επιχειρήσει να πάρει την κατάθεση του.

Σοκαρισμένη εξακολουθεί να είναι όλη η χώρα από την είδηση του θανάτου του 5,5 μηνών κοριτσιού που ξέχασε ο πατέρας του στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου του, το πρωί της Τρίτης (9/5). Υπενθυμίζεται πως το αδιανόητο συμβάν συνέβη, όταν ο 35χρονος Κ.Ζ. έφυγε για την εργασία του, παίρνοντας μαζί του και το μωρό για να το αφήσει στον βρεφονηπιακό σταθμό. Για άγνωστο λόγο αυτό δεν συνέβη, με το μωρό να παραμένει στο αυτοκίνητο και τον 35χρονο να εργάζεται κανονικά μέχρι τη στιγμή που δέχθηκε τηλεφώνημα από τη σύζυγό του. Η ίδια είχε ενημερωθεί από τον βρεφονηπιακό σταθμό ότι το παιδί δεν είχε παραδοθεί στις υπεύθυνες, με αποτέλεσμα να αναρωτηθεί εύλογα πού βρίσκεται το μωρό και να επικοινωνήσει με τον σύζυγό της. Το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. 

Σύμφωνα με το artinos.gr, o 35χρονος αναμενόταν να μεταβεί στον τακτικό ανακριτή σήμερα Τετάρτη προκειμένου να απολογηθεί για την πράξη του. Ωστόσο, επειδή του χορηγούνται κατασταλτικά φάρμακα λόγω της κατάστασης στην οποία βρίσκεται, ο ανακριτής θα μεταβεί στο νοσοκομείο μαζί με ψυχολόγο για την απολογία του πατέρα. Αν ο τελευταίος δεν είναι σε θέση να καταθέσει, ο ανακριτής θα αποχωρήσει.

Ο πατέρας νοσηλεύεται φρουρούμενος καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, επιχείρησε να αυτοκτονήσει χρησιμοποιώντας το καλώδιο της τηλεόρασης. Η παρέμβαση των γιατρών ήταν άμεση και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Σε καταστολή βρίσκεται και η 27χρονη μητέρα του άτυχου βρέφους, η οποία μάλιστα μετά το άκουσμα της τραγικής είδησης, σύμφωνα με τον διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη, πήγε να πέσει από το μπαλκόνι του νοσοκομείου.

Η νεκροψία-νεκροτομή αναμένεται να γίνει αύριο το πρωί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων για να διαπιστωθούν τα αίτια της τραγωδίας που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Από την πρώτη στιγμή στο Νοσοκομείο της Άρτας βρίσκονται οι συγγενείς και οι συνάδελφοι του ζευγαριού, προσπαθώντας να υποστηρίξουν ψυχολογικά τους γονείς, με τους οποίους όμως δεν έχουν καταφέρει ακόμα να επικοινωνήσουν λόγω της κατάστασής τους.

Το βρέφος έμεινε χωρίς οξυγόνο και ήταν εκτεθειμένο στον ήλιο

Το άτυχο 5,5 μηνών κοριτσάκι στην Άρτα φέρεται να έχασε τη ζωή του κλεισμένο μέσα στο αυτοκίνητο για τουλάχιστον 5 ώρες, καθώς έμεινε χωρίς οξυγόνο και ήταν εκτεθειμένο στον ήλιο, τόνισαν στον ΣΚΑΪ γιατροί του νοσοκομείου. 

Ειδικότερα, οι γιατροί ανέφεραν ότι η έλλειψη οξυγόνου για τόσες ώρες μέσα στο αυτοκίνητο, παρόλο που δεν είχε υπερβολική ζέστη, οδήγησαν στο θάνατο του παιδιού. Η θερμοκρασία που διαμορφώνεται μέσα σε ένα σταθμευμένο όχημα που το «βλέπει» ο ήλιος, είναι πολύ μεγαλύτερη, και οι ώρες πάρα πολλές για να παραμείνει κάποιος, πόσω μάλλον ένα βρέφος 5,5 μηνών. 

Τι δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ για την τραγωδία στην Άρτα – Είχε φιμέ τζάμια το αυτοκίνητο και δεν είδε κανείς το βρέφος

Σύμφωνα με δηλώσεις του Μιχάλη Γιαννάκου, προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, στο Open, το αυτοκίνητο είχε φιμέ τζάμια και γι’ αυτό το μωρό δεν έγινε αντιληπτό από τους περαστικούς: «Το αυτοκίνητο ήταν σε ένα σημείο από όπου διέρχονται πολίτες αλλά είχε φιμέ τζάμια και κανείς δεν το είδε. Το παιδί έφτασε στις τρεις παρά πέντε στο νοσοκομείο με τους γονείς του που το μετέφεραν νεκρό στα επείγοντα. Επειδή είναι η ώρα που αλλάζει η βάρδια έμειναν πίσω όλοι οι γιατροί και οι νοσηλευτές που σχολούσαν και έπεσαν πάνω στο παιδί. Έκαναν πολλά παραπάνω από όσα επιβάλλει το πρωτόκολλο. Δυστυχώς δεν στάθηκαν τυχεροί. Υπάρχει πολύ μεγάλη θλίψη στο προσωπικό του νοσοκομείου για αυτή την τραγωδία» προσέθεσε ο κ. Γιαννάκος, διαψεύδοντας ότι ο πατέρας προσπάθησε να αυτοκτονήσει.

«Συγκεντρώθηκαν πολλοί συγγενείς στο νοσοκομείο και υπήρχε ένα τεταμένο κλίμα μεταξύ τους, βοήθησε πολύ η αστυνομία για να μην έχουμε επεισόδια. Οι δύο γονείς νοσηλεύονται σε κακή ψυχολογική κατάσταση έχουν ψυχιατρική υποστήριξη. Ο πατέρας φρουρείται από χτες το απόγευμα γιατί είναι κατηγορούμενος» τόνισε.

ΠΗΓΗ