Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2023, 21:48

Η Οικονομική Εισαγγελία ξεκινά άμεσα έρευνα σχετικά με τις καταγγελίες που θέλουν τη Σοφία Νικολάου, με την ιδιότητα της  επικεφαλούς της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής, να υπέγραψε συμβάσεις απευθείας αναθέσεων οι οποίες ήταν επιζήμιες για το Δημόσιο.

Πιο συγκεκριμένα, μετά από εντολή του Οικονομικού Εισαγγελέα Χρήστου Μπαρδάκη και με τη συνδρομή του ΣΔΟΕ, η επίκουρος οικονομική εισαγγελέας Παναγιώτα Ιωαννίδου έχει ξεκινήσει έρευνα σχετικά με την υπόθεση. Οι ενέργειες της Σοφίας Νικολάου, καταγγέλθηκαν από τον μέχρι πρόσφατα τομεάρχη διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλο Πολάκη. Σύμφωνα με αναφορές του τελευταίου, η ζημία του Δημοσίου από τις απευθείας αναθέσεις που έγιναν από την πλευρά της Σοφίας Νικολάου φτάνει τα 2 εκατομμύρια ευρώ.

Με ανάρτησή του την Δευτέρα (27/2), ο Παύλος Πολάκης υποστήριξε ότι, μετά τις απευθείας αναθέσεις, η Νικολάου απέκτησε οικόπεδο με διώροφη κατοικία στο Παλαιό Ψυχικό έναντι 850.000 ευρώ. Η επίμαχη κατοικία ανακαινίστηκε, σύμφωνα με τον βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, έναντι τουλάχιστον 350.000 ευρώ.

Παράλληλα και ο αντικαταστάτης τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ  Γιάννης Ραγκούσης, ζητά την παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών σχετικά με τις ενέργειες της Σοφίας Νικολάου ως επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2023, 21:48

ΠΗΓΗ