Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 14 Μαΐου 2023, 14:52

Με κεντρικό σύνθημα «Δεν ξεχνώ – 57 ψυχές ζητούν δικαίωση» συγγενείς των θυμάτων και άλλοι πολίτες, συλλογικότητες και κόμματα της αριστεράς, διαμαρτυρήθηκαν σήμερα το μεσημέρι κατά της προκλητικής υποψηφιότητας του Κώστα Αχ. Καραμανλή στις Σέρρες.

Πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Συλλόγου Ατόμων Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών, που καλούσε στη συγκέντρωση στη συμβολή των οδών Ερμού και Κωνσταντίνου Καραμανλή. 

Οι πρωταρχικοί στόχοι του σωματείου είναι να αποδοθούν ευθύνες και να τιμωρηθούν όλοι όσοι είναι υπεύθυνοι ή εγκληματικά ανεύθυνοι για το δυστύχημα και να αποτραπεί η επανάληψη ενός τέτοιου εγκλήματος. Επίσης, οι συγγενείς των θυμάτων ζητούν το δυστύχημα να θεωρηθεί κακούργημα, να σταματήσει να λειτουργεί ο σιδηρόδρομος, μέχρι να ολοκληρωθούν τα απαραίτητα έργα για την ασφαλή μετακίνηση και η Βουλή που θα προκύψει μετά από τις εκλογές να προχωρήσει στην υλοποίησή τους με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Θυμίζουμε ότι ο πρώην υπουργός παραιτήθηκε μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη εξαιτίας της κατακραυγής, λίγες μέρες αφότου εγκαλούσε από το βήμα της Βουλής όσους τον επέκριναν λέγοντας:  «Είναι ντροπή που θέτετε θέματα ασφαλείας και θα ήθελα να ανακαλέσετε αμέσως. Είναι ντροπή όταν σας εξήγησα ότι το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν οι ΥΔΥ, διασφαλίζουμε την ασφάλεια».

Λίγο διάστημα αφού ανέλαβε «μερίδιο της πολιτικής ευθύνης», επιχείρησε διάχυση ευθυνών και ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για τις βουλευτικές εκλογές της 21ης Μαίου. 


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 14 Μαΐου 2023, 14:52

ΠΗΓΗ