Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 7 Απριλίου 2023, 12:55

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ήρθε σε συμφωνία με την κυβέρνηση για το θέμα του ΟΑΚΑ και μετά το Πάσχα θα πέσουν οι υπογραφές για την παραχώρηση του χώρου στους “πράσινους”.

Το ΟΑΚΑ ετοιμάζεται να περάσει στα χέρια του Παναθηναϊκού για τα επόμενα 49 χρόνια. Η συμφωνία που υπήρχε από τον περασμένο Απρίλιο προβλέπεται να ενεργοποιηθεί και μετά το Πάσχα θα πέσουν οι σχετικές υπογραφές, με την “πράσινη” ΚΑΕ να εξασφαλίζει πλέον και επίσημα τον δικό της χώρο.

Το θέμα της παραχώρησης του parking στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός ήταν το “αγκάθι” εδώ και μήνες, αλλά και ο λόγος που είχε “κολλήσει” εδώ και μήνες το ζήτημα. Αυτό το θέμα είχε δημιουργήσει εντάσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές, ωστόσο πλέον αυτό φαίνεται ότι ανήκει στο παρελθόν, αφού η κυβέρνηση αναμένεται να τηρήσει την διάταξη που ψήφισε και να δώσει στους “πράσινους” δικαιώματα εκμετάλλευσης του χώρου, κάτι που θα απογειώσει την συμφωνία για το “τριφύλλι”.

 

Η παράδοση του συνόλου των εγκαταστάσεων στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός, θα πραγματοποιηθεί κανονικά στις 10 Ιουλίου.

Η αρχική συμφωνία περιλάμβανε τους εξής όρους:

Παραχωρείται στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός το κλειστό γυμναστήριο καλαθοσφαίρισης του ΟΑΚΑ (κεντρικό κτίριο), οι βοηθητικοί χώροι που συνδέονται με την εγκατάσταση αυτή, ο κινητός εξοπλισμός, ο περιβάλλοντας χώρος και ο χώρος στάθμευσης Ρ5.

Στο δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης των ανωτέρω χώρων από την ΚΑΕ δεν περιλαμβάνονται: 1. οι περίοδοι διοργάνωσης παγκόσμιων και ευρωπαϊκών αγώνων ή πρωταθλημάτων και αγώνων εθνικών ομάδων, καθώς και 2. πέντε πολιτιστικές εκδηλώσεις ανά έτος, κατ’ επιλογή της διοίκησης του ΟΑΚΑ.

Η διέλευση οχημάτων και πεζών από τον δρόμο περιμετρικά του χώρου στάθμευσης παραμένει ελεύθερη.

Η ΚΑΕ θα καταβάλει στο ΟΑΚΑ ποσοστό 30% επί των καθαρών εσόδων της που προκύπτουν από την μίσθωση και την εμπορική εκμετάλλευση της παραχωρούμενης εγκατάστασης.

Η ΚΑΕ δεσμεύεται, εντός των πρώτων 12 ετών από την έναρξη ισχύος της διάταξης παραχώρησης, να πραγματοποιήσει επενδύσεις ύψους 3.000.000€, περιλαμβανομένων και έργων αναβάθμισης της αθλητικής εγκατάστασης.

Η ΚΑΕ υποχρεούται στην τακτική και έκτακτη συντήρηση των πάντων των παραχωρούμενων σε αυτή χώρων – εγκαταστάσεων.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 7 Απριλίου 2023, 12:55

ΠΗΓΗ