Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2023, 15:58

Σε 104 συλλήψεις για διάφορα αδικήματα προχώρησε η αστυνομία στην Πάτρα, κατά την διάρκεια ελέγχων το τριήμερο της Αποκριάς, με σκοπό την αποτροπή κλοπών, διακίνησης ναρκωτικών, αλλά και καταπολέμησης του παραεμπορίου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, από τις 24 Φεβρουαρίου έως και σήμερα το πρωί ελέχθησαν 2.092 άτομα και προσήχθησαν στις αστυνομικές υπηρεσίες

233 άτομα.

Τελικά, συνελήφθησαν 104 άτομα, εκ των οποίων 62 για κατοχή ναρκωτικών, 13 για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, διότι κατείχαν μαχαίρια και αναδιπλούμενους σουγιάδες, οκτώ άτομα για κλοπές, τέσσερις για υπαίθριο εμπόριο και 17 για λοιπά αδικήματα.

Επίσης, κατασχέθηκαν 145,4 γραμμάρια κάνναβης, 15,7 γραμμάρια κοκαΐνης, 2,3 γραμμάρια ηρωίνης και 20 ναρκωτικά δισκία.

Παράλληλα, κατά την διάρκεια των ελέγχων, βεβαιώθηκαν 367 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, 40 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης, αλλά και 24 παραβάσεις του άρθρου 47 περί Κ.Ο.Κ., για λειτουργία υπαίθριων ψησταριών.

Όσον αφορά στην καταπολέμηση του παραεμπορίου, κατασχέθηκαν κατά την διάρκεια των ελέγχων 1.040 είδη καρναβαλιού και φιάλες ποτών.

Ακόμη, σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, εξακολουθούν να λαμβάνονται αυξημένα μέτρα της Τροχαίας, τόσο στον αυτοκινητόδρομο Πατρών – Αθηνών, όσο και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, για την ασφαλή επιστροφή των επισκεπτών.

ΠΗΓΗ