Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 14 Απριλίου 2023, 14:56

Μπλεξίματα με την αμερικανική συνοριοφυλακή είχε τη Μεγάλη Πέμπτη, 13 Απριλίου, ο Άλκης Δαυίδ, μεγαλομέτοχος της Coca-Cola, ο οποίος για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους βρίσκεται υπό κράτηση.

Σε βίντεο που ανάρτησε ο πολυεκατομμυριούχος στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram φαίνεται ένας συνοριοφύλακας να συνομιλεί με μια γυναίκα που συνοδεύει τον Δαυίδ, η οποία προσπαθεί να καταλάβει τον λόγο που οι Αρχές του απαγόρευσαν την είσοδο στον προορισμό του. Μάλιστα, η γυναίκα ισχυρίζεται πως με την αντιμετώπισή της η συνοριοφυλακή καταπατά τα δικαιώματά τους.

Στη συνέχεια, ο συνοριοφύλακας τους ενημερώνει πως ο γόνος της ισχυρής οικογένειας Λεβέντη – Δαυίδ θα χρειαστεί να μεταφερθεί στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Μαϊάμι, όπου θα παραμείνει υπό κράτηση και αναμένεται να κληθεί να απαντήσει σε ερωτήσεις των Αρχών. Η γυναίκα συμβουλεύει τον Άλκη Δαυίδ να παραμείνει σιωπηλός, καθώς αποτελεί δικαίωμά του.

 

 

Στο τέλος, το δεύτερο άτομο που συνοδεύει τον μεγαλομέτοχο και τραβάει το βίντεο που δημοσιεύθηκε, ακούγεται να ρωτάει τον φύλακα τον λόγο που γίνεται αυτό, όμως αντί να του δώσει μια απάντηση εκείνος του ζητάει να κλείσει την κάμερα.

 

Ο Άλκης Δαυίδ έχει απασχολήσει τις Αρχές επανειλημμένα κατά το παρελθόν, τόσο λόγω περιστατικών σεξουαλικής κακοποίησης υπαλλήλων του, όσο και για μεταφορά ναρκωτικών σε άλλες χώρες.

Συγκεκριμένα, όπως είχε αποκαλύψει και σε δημοσίευμά της η «Ζούγκλα», ο γόνος της γνωστής οικογενείας έχει καταδικαστεί τρεις φορές για σεξουαλική παρενόχληση και μπούλινγκ κατά γυναικών υπαλλήλων των εταιρειών του. Το σύνολο της ποινής που του είχε επιβληθεί για την πιο πρόσφατη υπόθεση ήταν 58 εκατ. δολάρια, ενώ είχαν προηγηθεί άλλες δύο καταδίκες με αποζημιώσεις ύψους 16 εκατ. δολαρίων. 

Στις αρχές του 2022, ο Άλκης Δαυίδ είχε επίσης συλληφθεί για τη μεταφορά περίπου 5.000 δενδρυλλίων κάνναβης, αξίας περί τα 1,3 εκατ. δολάρια, με ιδιωτικό τζετ. Στη συνέχεια είχε αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση.

Στα «κατορθώματα» του πολυεκατομμυριούχου, πάντως, συγκαταλέγεται και το χυδαίο παραλήρημά του κατά εκπροσώπου της αμερικανικής Δικαιοσύνης:

ΠΗΓΗ