Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 9 Ιουλίου 2023, 12:50

Ένα μέλος μιας…δραστήριας σπείρας Γεωργιανών κακοποιών, που είχε αδυναμία στις πανάκριβες τσάντες της γνωστής μάρκας Louis Vuitton, έπεσε για μια ακόμα φορά, στα χέρια αστυνομικών του Τμήματος Διαρρηκτών της Ασφάλειας Αττικής. Αρχηγός της ήταν μάλιστα ένας «VOR V ZAKONE» ή «Thieves in Law» (ο κλέφτης των κλεφτών), ένας τιμητικός τίτλος στους κόλπους της Γεωργιανής Μαφίας.  

Ο 32χρονος που συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή να οδηγεί μια μοτοσικλέτα στο κέντρο της Αθήνας, το 2021 και μετά την εξάρθρωση της σπείρας, προφυλακίστηκε αλλά ύστερα από ένα χρόνο και αφού η δίκη του δεν είχε προσδιοριστεί, απελάθηκε από την χώρα μας. Καταδικάστηκε σε «ποινή κάθειρξης 9 ετών και 1 μηνός και συνολική χρηματική ποινή 4.000 ευρώ για εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες κλοπές, παράβαση του Ν. περί όπλων και περί εξαρτησιογόνων ουσιών». Ο νεαρός επέστρεψε στη χώρα μας μέχρι που τελικά συνελήφθη. Μαζί του ήταν και ένας συμπατριώτης του, ηλικίας 34 ετών, ο οποίος είχε ένα διαβατήριο στο οποίο εμπεριέχονταν πλαστές σφραγίδες. 

Σύμφωνα με την αστυνομία, «οι συλληφθέντες οι οποίοι έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν για κλοπές και άλλα αδικήματα, οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς». 


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 9 Ιουλίου 2023, 12:50

ΠΗΓΗ