«Ήθελα να χτίσω κάτι δικό μου και να μην είμαι απλά ο γιος του Κουτσολιούτσου» είπε ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος ο οποίος για δεύτερη μέρα συνεχίζει την απολογία του στη δίκη για την υπόθεση της Folli Follie.

O κατηγορούμενος αναφέρθηκε στις δικές του επιχειρηματικές επιτυχίες έχοντας όμως ως σημείο αναφοράς και τις επιτυχίες του πατέρα του που κατάφερε να χτίσει το brand της εταιρείας και εκτός των ελληνικών συνόρων.

«Όταν μας εξηγούσε ο πατέρας μου τι έκανε, πραγματικά τον θαύμαζα για το πώς το κατάφερε».

«Η συνεισφορά του πατέρα που στην Ασία ήταν διάχυτη, αυτό που κατάφερε είναι μοναδικό. Ένα brand ελληνικό να έχει τέτοια απήχηση εκεί. Σήμερα που έχουν κλείσει δυστυχώς τα μαγαζιά, αν πάτε στη Σαγκάη ή το Χονγκ Κονγκ και τους ρωτήσετε αν ξέρουν τη Folli Folllie σίγουρα το όνομα θα το ξέρουν. Δημιουργήσαμε κάτι μοναδικό. Όταν μας εξηγούσε ο πατέρας μου τι έκανε, πραγματικά τον θαύμαζα για το πώς το κατάφερε».

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του ο κατηγορούμενος αναφέρθηκε και στα Factory Outlet στο αεροδρόμιο της Αθήνας και τον Πειραιά, κάνοντας λόγο για «στολίδια». «Το όραμά μας που πήρε σάρκα και οστά ήταν κάτι μοναδικό, που δεν το έκανε κανένας άλλος και δύσκολα κάποιος μπορεί να το δημιουργήσει. Μακάρι να το καταφέρει και κάποιος άλλος για χάρη του ελληνικού επιχειρείν», είπε ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος .

Το επόμενο κεφάλαιο της απολογίας του αφορούσε στο δανεισμό της εταιρείας για τον οποίο είπε: «Ο δανεισμός που αυτή η εταιρεία μπορούσε να σηκώσει καθορίζονταν από τα περιουσιακά της στοιχεία. Δεν υπήρχε καμία άλλη εγγύηση. Δεν έχει να κάνει με το Χρηματιστήριο και εκτός τον ίδιο δανεισμό θα μπορούσε να έχει. Είχαμε και το κεφάλαιο κίνησης. Για το δικό μου όμιλο ήξερα μέχρι και το τελευταίο ευρώ. Στην Ελλάδα είχαμε 42 εκατ. κεφάλαιο κίνησης που το ανοίγαμε και το αποπληρώναμε στο τέλος του χρόνου» τόνισε για να αναφερθεί στη συνέχεια στην εξαγορά των ΚΑΕ . Η απολογία του κατηγορούμενου συνεχίζεται.

Περισσότερα Εδω



ΠΗΓΗ