Μπορεί να είναι τρεις οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που βγήκαν μπροστά και ζητούν με επιστολή τους στον Στέφανο Κασσελάκη τη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, όμως οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι αρκετοί που αιτούνται συνεδρίαση με σκοπό να συζητήσουν το σχέδιο της παρουσίασης των βουλευτών στη Βουλή.

Εν μέσω της αναταραχής για τα μαύρα χρήματα στα κόμματα και τη συζήτηση για την Κεντροαριστερά, αρκετά μέλη του κόμματος, αλλά και στελέχη ζητούν να υπάρξει κουβέντα, συζήτηση. Έτσι αυτό που αιτούνται οι βουλευτές είναι πρώτα να γίνει συνεδρίαση σε επίπεδο ΚΟ και μετά να γίνει η Κεντρική Επιτροπή. Σημειώνεται ότι ο Στέφανος Κασσελάκης βρίσκεται στις ΗΠΑ και είχε προαναγγείλει τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής όταν θα επέστρεφε, χωρίς να κάνει αναφορά σε συνεδρίαση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Κασσελάκης

Η επιστολή των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και η πρόθεση Κασσελάκη

Η προηγούμενη συνεδρίαση, δηλαδή μετά τις ευρωεκλογές, είχε διακοπεί μετά την ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων. Οι βουλευτές του κόμματος δεν πρόλαβαν να λάβουν τον λόγο και να συζητήσουν για το αποτέλεσμα των εκλογών. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η σύνταξη της επιστολής έγινε την περασμένη εβδομάδα, δηλαδή η πρόθεση των βουλευτών είναι να γίνει συζήτηση για να υπάρξουν οι κατάλληλες συνεννοήσεις για το κοινοβουλευτικό έργο.

Σύμφωνα με πληροφορίες είναι στο πρόγραμμα του προέδρου να γίνει η συνεδρίαση της ΚΟ όταν επιστρέψει από ΗΠΑ, και η πρόθεση είναι να προηγηθεί η ΚΟ και μετά η κεντρική επιτροπή.

Στην επιστολή τους οι βουλευτές Γιώργος Καραμέρος, Συμεών Κεδίκογλου, Χάρης Μαμουλάκης θυμίζουν ότι συγκληθείσα Κοινοβουλευτική Ομάδα (Κ.Ο.) για την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος διακόπηκε μετά την παρέμβαση του Προέδρου Στ. Κασσελάκη, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεών του.

Υπογραμμίζουν ότι επανερχόμαστε, λοιπόν, με το εύλογο αίτημα για εκ νέου σύγκληση της Κ.Ο., με το ίδιο θέμα, ώστε να μπορέσουν και οι βουλευτές, σε κατάλληλη χρονική απόσταση από τις Ευρωεκλογές, να εκφράσουν με ενάργεια και ψύχραιμη ματιά τις απόψεις τους για το εκλογικό αποτέλεσμα.

“Θεωρούμε ότι αυτό θα βοηθήσει στην καλύτερη προετοιμασία για τις μελλοντικές προκλήσεις και το θετικό αποτέλεσμα που επιθυμούμε. Είναι, άλλωστε, διαδικασία θεσμική και επιβεβλημένη, αυτονόητη για δημοκρατικά κόμματα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.”, καταλήγουν οι βουλευτές.



ΠΗΓΗ