Έντονος προβληματισμός επικρατεί στο ΣΥΡΙΖΑ για το ρήγμα, ανάμεσα στον Στέφανο Κασσελάκη και τον Παύλο Πολάκη, ένα ρήγμα που ενδεχομένως καταδεικνύει ή  προοιωνίζεται μια κρίση στη στενή ηγετική ομάδα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η ευκολία με την οποία,  Στέφανος Κασσελάκης, επέλεξε να συγκρουστεί (σχεδόν σε απευθείας μετάδοση) με τον πιο ένθερμο υποστηρικτή του, τον Παύλο Πολάκη, για το θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών δεν πέρασε απαρατήρητη και μάλιστα από πολλά στελέχη θεωρήθηκε δυσανάλογη των λεγομένων του σφακιανού βουλευτή.

Ο κ. Κασσελάκης στην ομιλία του φωτογράφισε τον Παύλο Πολάκη στέλνοντας μήνυμα στους διαφωνούντες

Στιγμιότυπο από τη συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Σε μια επίδειξη ισχύος, ο κ. Κασσελάκης, αναφερόμενος στο επίμαχο νομοσχέδιο,  προκάλεσε τους διαφωνούντες λέγοντας: « Ποιος εδώ μέσα διαφωνεί με ένα ζευγάρι ομόφυλων να έχει το δικαίωμα στον πολιτικό γάμο; Υπάρχει κανείς; Να σηκωθεί. Ποιος εδώ μέσα διαφωνεί με ένα ομόφυλο ζευγάρι να έχει δικαίωμα στην τεκνοθεσία και την υιοθεσία, να το πει».

Η «αριστερά στα βουνά» και ο Πολάκης

Κάνοντας σαφές πως στρέφει τα πυρά του προς τον Παύλο Πολάκη είπε πως «η αριστερά στα βουνά ξέρει να αγωνίζεται και όχι να κρύβεται. Και αυτό θα κάνουμε γιατί υπάρχει μία σωστή μεριά της ιστορίας και εμείς με υπερηφάνεια θα υπερψηφίσουμε κάθε βήμα στην κοινωνική πρόοδο».

Απάντησε δηλαδή στον κ. Πολάκη που φέρεται να δήλωσε ότι «δεν μπορεί να ανέβει κάνεις πάνω από 300 μέτρα υψόμετρο και να ανοίξει συζήτηση για οποιοδήποτε άλλο θέμα, χωρίς να σου πουν γι’ αυτό».

Ψηφίζει κείμενο θέσεων η ΚΕ

Στην σκιά των παραπάνω συνεχίζεται για δεύτερη μέρα σήμερα, με τις τοποθετήσεις των μελών της, η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν με τις ψηφοφορίες για το Σχέδιο Απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής καθώς και για το Σχέδιο Θέσεων για το συνέδριο του κόμματος που θα διεξαχθεί στις 23-25 Φεβρουαρίου.

Ωστόσο δεν είναι γνωστό αν οι εργασίες θα κλείσουν με ομιλία του προέδρου του Στέφανου Κασσελάκης καθώς και αν θα υπάρξει κάποια απάντηση από τον Παύλο Πολάκη.



ΠΗΓΗ