Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 27 Μαΐου 2023, 06:40

Το όνομα του Σταύρου Ξαρχάκου φέρει από την Παρασκευή (26/5) το 6ο Δημοτικό Σχολείο Χολαργού, το οποίο δημιουργήθηκε πριν από δύο χρόνια. Παρουσία του μεγάλου συνθέτη, έγινε το απόγευμα η εκδήλωση της μετονομασίας και των αποκαλυπτηρίων της επιγραφής.

«Είναι τιμή για τον δήμο μας να αποδεχθεί ο κ. Ξαρχάκος αυτή την πρόταση και να συνδέσει το όνομά του με το σχολείο», ανέφερε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού Ηλίας Αποστολόπουλος.

«Είμαι πολύ συγκινημένος και είναι τιμή να δοθεί το όνομά μου σ’ ένα σχολείο, γιατί όλη η ζωή μας είναι ένα σχολείο», τόνισε από τη μεριά του ο κορυφαίος δημιουργός, ο οποίος είχε επισκεφτεί το Δημοτικό για να γνωρίσει όλους τους μαθητές και είχε συνομιλήσει μαζί τους.

Την εκδήλωση ετοίμασαν οι μαθητές του «6ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού – Σταύρος Ξαρχάκος» μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους. Τραγούδησαν τραγούδια του συνθέτη και παρουσίασαν διάφορα δρώμενα βασισμένα στο έργο του, μεταξύ άλλων και αποσπάσματα από το «Μεγάλο μας Τσίρκο», το ιστορικό θεατρικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη, το οποίο είχε «ντύσει» με μουσική και τραγούδια ο Σταύρος Ξαρχάκος.

Δείτε την εκδήλωση

 


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 27 Μαΐου 2023, 06:40

ΠΗΓΗ