Σύσσωμη η αντιπολίτευση θα βρίσκεται αύριο Σάββατο 3 Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη και θα επισκεφθεί την έκθεση Agrotica, εκεί όπου κορυφώνονται οι αντιδράσεις των αγροτών και των κτηνοτρόφων της χώρας.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης και ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Αριστεράς θα βρίσκονται στην πόλη και θα πραγματοποιούν συναντήσεις με αγροτικούς -και όχι μόνο- φορείς.

Συναντήσεις με φορείς για τον Κασσελάκη

Ο Στέφανος Κασσελάκης θα ξεκινήσει το πρόγραμμά του στις 11:00 με συνάντηση με τον πρόεδρο και το ΔΣ της ΔΕΘ στο κτίριο διοίκησης της έκθεσης.

Στις 11:30 θα περιοδεύσει στην έκθεση, συνοδεία της διοίκησης της ΔΕΘ και θα επισκεφθεί το περίπτερο 11, που αφορά την ψηφιακή γεωργία. Στις 11:50 θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Σύνδεσμο Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Μηχανημάτων, ενώ στις 12:15 θα επισκεφθεί το περίπτερο 2 όπου βρίσκονται η Γεωπονική σχολή ΑΠΘ, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, το ΓΕΩΤΤΕ και το ΕKETA.

Η καρδιά των κινητοποιήσεων χτυπά στη Θεσσαλονίκη, με την κλιμάκωση να πραγματοποιείται αύριο Σάββατο

Τέλος, στις 13:00 θα συναντηθεί με το ΔΣ της ΕΘΕΑΣ στο περίπτερο 2, ενώ στις 13:30, στο περίπτερο 9, θα συναντηθεί με την Ένωση Κατασκευών Γεωργικών Μηχανημάτων Ελλάδος.

Το απόγευμα του Σαββάτου ο Στέφανος Κασσελάκης θα μεταβεί στην Καστοριά για να παρευρεθεί σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ της περιοχής, ενώ, υπενθυμίζεται, ότι την Κυριακή ξεκινούν οι εργασίες του πρώτου περιφερειακού συνεδρίου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Δυτική Μακεδονία, και συγκεκριμένα στην Κοζάνη.

Παραταγμένα έξω από την Agrotica τα τρακτέρ

Επισκέψεις σε αγρότες και νέους για τον Ανδρουλάκη

Ο Νίκος Ανδρουλάκης από την πλευρά του βρίσκεται ήδη στη Θεσσαλονίκη και το πρωί παραχώρησε συνέντευξη στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, όπου αναφέρθηκε στα αγροτικά ζητήματα.

Ακολούθως βρέθηκε στη Βέροια όπου συναντήθηκε με αγρότες στην Κουλούρα Ημαθίας, ενώ στις 19:00 θα συνομιλήσει με το δημοτικό συμβούλιο νέων Θεσσαλονίκης, στην Αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου της πόλης.

«Έπρεπε να κατέβουν οι αγρότες μας με τα τρακτέρ στους δρόμους για να ξυπνήσει ο πρωθυπουργός και να αντιμετωπίσει τα προβλήματα, που ο ίδιος δημιούργησε. Τέρμα, λοιπόν, τα λόγια. Πράξεις για να ζήσουν οι αγρότες με αξιοπρέπεια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Ανδρουλάκης κατά τη συνάντησή του με τους αγρότες.

Το Σάββατο αναμένεται στις 12:00 να βρεθεί στην Agrotica. Στις 17:00, δε, θα βρεθεί στην εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτας των Νομαρχιακών Οργανώσεων ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Α΄ και Β΄ Θεσσαλονίκης, σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης.

Κύκλοι συζητήσεων και γεμάτο πρόγραμμα για τον Χαρίτση

Ο Αλέξης Χαρίτσης θα μεταβεί από σήμερα Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη, καθώς θα είναι ομιλητής σε εκδήλωση της Νέας Αριστεράς στο ΤΕΕ, μαζί με τη γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας και βουλεύτριας Φλώρινας Πέτη Πέρκα.

Το Σάββατο, από τις 10:00 έως τις 13:00 θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Agrotica, συνοδευόμενος από την Πέτη Πέρκα και κλιμάκιο της Νέας Αριστεράς. Ακόμη, θα συναντηθεί με τη διοίκηση της ΔΕΘ και θα περιοδεύσει στα περίπτερα.

Στις 13:00 θα πραγματοποιήσει περιοδεία στην πόλη της Θεσσαλονίκης, ενώ, από τις 14:00 έως τις 17:30, θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με τοπικούς φορείς σε τρεις κύκλους συζητήσεων σε καφέ της πόλης.

Ο πρώτος κύκλος συζήτησης θα έχει να κάνει με την τοπική αυτοδιοίκηση, όπου θα συναντηθεί με τον επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη για όλους» και δημοτικό σύμβουλο Σπύρο Πέγκα και μέλη της παράταξης.

Υπενθυμίζεται ότι στις αυτοδιοικητικές εκλογές, πριν τη δημιουργία της Νέας Αριστεράς, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε στηρίξει την υποψηφιότητα του Σπύρου Πέγκα.

Στον δεύτερο κύκλο συζήτησης θα αναλυθεί ο ρόλος της δημόσιας Παιδείας. Ο Αλέξης Χαρίτσης θα πραγματοποιήσει συνάντηση με μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΕΣΔEΠ του ΑΠΘ και με φοιτητές εκπροσώπους φοιτητικών συλλόγων του ΑΠΘ.

Ο τρίτος κύκλος συζήτησης θα πραγματευτεί το περιβάλλον, τους δημόσιους χώρους και τις κινήσεις πολιτών. Εκεί ο Αλέξης Χαρίτσης θα πραγματοποιήσει συνάντηση με την κίνηση πολιτών για το μητροπολιτικό πάρκο της ΔΕΘ και άλλες κινήσεις πολιτών για το περιβάλλον και δημόσιους χώρους της Θεσσαλονίκης.

Προετοιμάζεται το μεγάλο συλλαλητήριο του Σαββάτου

Η καρδιά των αγροτικών κινητοποιήσεων χτυπά αυτές τις μέρες στη Θεσσαλονίκη, με την κλιμάκωση να πραγματοποιείται αύριο Σάββατο 3 Φεβρουαρίου.

Στα ήδη -πολλά- τρακτέρ που υπάρχουν έξω από την έκθεση Agrotica, αναμένεται να πλαισιώσουν και οι αγρότες της Θεσσαλίας.

Από την κινητοποίηση των αγροτών στη Θεσσαλονίκη

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής απευθύνει η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων (ΠΕΜ). Καλεί γεωργούς, κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους, αλιείς να δυναμώσουν ακόμα περισσότερο «την αγωνιστική τους πίεση, αφού είναι η μόνη που μπορεί να αναγκάσει την κυβέρνηση να σταματήσει τα ψέματα και τις μπαγαποντιές και να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις και χρονοδιαγράμματα πάνω στα αιτήματά μας».

Άλλωστε, με πρωτοβουλίες Αγροτικών Συλλόγων και Ομοσπονδιών έχουν ναυλωθεί λεωφορεία για το συλλαλητήριο, από τους νομούς της Μακεδονίας, αλλά και από Θράκη, Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα.

Τα τρακτέρ αναμένεται να μείνουν στη Θεσσαλονίκη έως την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου.

Στη «μάχη» και οι μελισσοκόμοι

Στη μάχη μπαίνουν και οι μελισσοκόμοι. Ένας από αυτούς, ο Φίλιππος Παππάς, μίλησε στο Mega για την συμμετοχή του κλάδου στις κινητοποιήσεις.

«Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η μελισσοκομία είναι εν μέρει κοινά με τους αγρότες, αλλά ως ειδικός κλάδος έχουμε τα δικά μας αιτήματα, που χωρίζονται σε 3 κλάδους:  το κυριότερο είναι οι παράνομες ελληνοποιήσεις που συμπιέζουν την τιμή του μελιού και των υπολοίπων προϊόντων. Στις περισσότερες περιπτώσεις αυτό που φέρνουν δεν είναι καν μέλι, είναι αμφιβόλου ποιότητας», είπε αρχικά.

«Αποζημιώσεις έχουν πάρει οι μελισσοκόμοι σε Θεσσαλία και Έβρο αυτό δε σημαίνει ότι καλύπτεται η απώλεια. Δεύτερον να υπάρχει έλεγχος των γλυκαντικών και εισαγόμενων μελιών. Επίσης, ζητάμε μία άμεση χρηματοδότηση λόγω κλιματικής κρίσης, και για την ακρίβεια στις πρώτες ύλες. Το τρίτον αίτημα μας αφορά στην νομοθεσία και στο ότι δεν μπορούμε να τοποθετήσουμε τα μελίσσια μας στα δάση», συμπλήρωσε ο κ. Παππάς.



ΠΗΓΗ