Συναγερμός σήμανε στο εμπορικό κέντρο Westfield Bondi Junction του Σίδνεϊ μετά από επίθεση με μαχαίρι το απόγευμα του Σαββάτου. Η τοπική αστυνομία της Νέας Νότιας Ουαλίας αναφέρει ότι μετά το συμβάν βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση στο εμπορικό κέντρο Westfield στο Bondi Junction, με τους πολίτες να απομακρύνονται από το σημείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Daily Telegraph, τουλάχιστον τέσσερα άτομα είναι νεκρά. Αυτόπτης μάρτυρας αναφέρει πως είδε τον δράστη να κρατά το μαχαίρι, αλλά και ότι μία αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε ένας από τους δύο φερόμενους ως δράστες.

Δύο οι δράστες

Ακόμη, εκπρόσωπος των τοπικών υγειονομικών Αρχών δήλωσε ότι οι φερόμενοι ως δράστες ήταν δύο. Ο ίδιος ανέφερε ότι ο ένας πυροβολήθηκε από την Αστυνομία και κυνηγούσαν για να συλλάβουν τον άλλο.

Μάλιστα, σε εναέρια πλάνα που τραβήχτηκαν έξω από το εμπορικό κέντρο καταγράφηκε μεγάλος αριθμός οχημάτων και προσωπικού έκτακτης ανάγκης. Ένοπλοι αστυνομικοί συνεχίζουν να κάνουν έρευνα στην οροφή όπου βρίσκεται ο χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση των αρχών

Σύμφωνα με τον Guardian, οι τοπικές Αρχές εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία αναφέρουν: « Ένα κρίσιμο περιστατικό έχει ξεκινήσει μετά τον πυροβολισμό ενός άνδρα στο Bondi Junction. Λίγο πριν από τις 4 το απόγευμα (Σάββατο 13 Απριλίου 2024).

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης κλήθηκαν στο Westfield Bondi Junction μετά από αναφορές για πολλαπλά μαχαιρώματα. Οι πολίτες καλούνται να αποφεύγουν την περιοχή. Οι έρευνες συνεχίζονται σε σχέση με το περιστατικό και δεν υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες.».

Δείτε το βίντεο

Τι λένε αυτόπτες μάρτυρες

Ο Brendan Blomeley βρισκόταν με τα δύο παιδιά του μέσα στο Westfield όταν άκουσε δύο πυροβολισμούς. «Ήταν απλά μια από εκείνες τις καταστάσεις που δεν θα ευχόμουν σε κανέναν.», δήλωσε στο ABC.

Ο Blomeley είπε ότι η αστυνομία και οι τραυματιοφορείς έφτασαν «μέσα σε λίγα λεπτά» και έκαναν «τα πάντα.» Πρόσθεσε δε ότι «Ήταν τρομακτικό, ήταν οδυνηρό… Κρυβόμασταν σε ένα κατάστημα μαζί με εκατοντάδες άλλους ανθρώπους.»

Ακόμη, ένας από τους αυτόπτες μάρτυρες, μιλώντας στο 9 News, ισχυρίστηκε ότι οι συνάδελφοί του προσπαθούσαν να βοηθήσουν μια μητέρα και το μωρό της που είχαν μαχαιρωθεί από τον δράστη.

Ο άνδρας είπε ότι κρατούσε το μωρό καθώς αυτός και οι άλλοι προσπαθούσαν να συμπιέσουν το τραύμα. Είπε ότι άλλοι προσπάθησαν να φροντίσουν τη μητέρα, η οποία είχε μεγαλύτερη αιμορραγία.



ΠΗΓΗ