Κορυφαίο θέμα στην ατζέντα της Νέας Αριστεράς είναι η στήριξη και η ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας, όπου, σύμφωνα με τη νέα κοινοβουλευτική ομάδα «το αναπτυξιακό κράτος μπορεί να δημιουργήσει ένα νέο υπόδειγμα δημόσιας πολιτικής».

Σύμφωνα με τη Νέα Αριστερά, βασική προτεραιότητα στο σχέδιό της είναι «οι πολιτικές για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής κρίσης, η θωράκιση της χώρας, η προσαρμογή στα νέα δεδομένα με πολιτικές που συναρτώνται με ένα νέο αναπτυξιακό κράτος, ένα νέο παραγωγικό μοντέλο».

«Να μείνουν οι κάτοικοι και να μην πουλήσουν στην απελπισία τους τη γη τους»

Χαρακτηριστικά, όπως τόνισε ο Αλέξης Χαρίτσης, η καταστροφή στην Θεσσαλία πλήττει τις ζωές των ανθρώπων, αλλά ταυτόχρονα την αγροτοδιατροφική παραγωγή της χώρας. Η απάντηση, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Νέας Αριστεράς δεν μπορεί να είναι μόνο οι επιδοτήσεις, που, όπως είπε, είναι αναγκαίες μεν, δεν λύνουν το πρόβλημα δε.

Η Νέα Αριστερά, όπως σημειώνει, «προτάσσει την ανάγκη η Θεσσαλία να γίνει το υπόδειγμα του νέου παραγωγικού μοντέλου» που χρειάζεται η χώρα.

Συγκεκριμένα η Νέα Αριστερά προτείνει για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας:

«Κοινωνικός μισθός -όχι επιδόματα- για να μείνουν οι κάτοικοι και να μην πουλήσουν στην απελπισία τους τη γη τους και κυρίως κατάθεση ολοκληρωμένου σχεδίου που να πείθει ότι η ζωή στη Θεσσαλία δεν θα είναι μια ζωή φτώχειας και ανασφάλειας.

» Σχέδιο που θα περιλαμβάνει έργα για τη διασφάλιση της ανθεκτικότητας της περιοχής, δημιουργία Διαχειριστικής Αρχής επιφορτισμένη με τον συντονισμό του όλου έργου, αναδιαπραγμάτευση της ΚΑΠ, αναδιάρθρωση του οικονομικού υποδείγματος στην κατεύθυνση της παραγωγής προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας και σε νέες καλλιέργειες».

Περισσότερα Εδω



ΠΗΓΗ