Ο Ούγκο Λεμέρ, γιος της ευρωβουλευτού Μαρί Αρένα, εμφανίζεται συχνά στο αρχείο του Qatargate. Μάλιστα, οι βελγικές αρχές έκαναν έρευνα στο διαμέρισμα του στις Βρυξέλλες που βρίσκεται δίπλα στο διαμέρισμα της μητέρας του και βρήκαν 280.000 ευρώ.

Ο 32χρονος γιος της ευρωβουλευτή μπορεί να είναι συνεργάτης σε μια εταιρεία που πωλεί νόμιμα προϊόντα κάνναβης, αλλά το αστρονομικό ποσό που ανακαλύφθηκε στο σπίτι του άφησε την πόρτα ανοιχτή σε όλες τις εικασίες. Τα χρήματα που βρέθηκαν ήταν σκορπισμένα σε όλο το σπίτι.

Βρέθηκαν χρήματα σε καφέ φακέλους

Τα ευρήματα

Το ρεπορτάζ του ιστότοπου Sudinfo επικαλείται την αναφορά των αστυνομικών που έψαξαν το σπίτι του γιου της ευρωβουλευτή στις 19 Ιουλίου. Σύμφωνα με αυτή, βρέθηκαν δεσμίδες στην τραπεζαρία, σε μεγάλους καφέ φακέλους και επάνω είχαν αριθμούς με μαρκαδόρο, ενώ άλλες εντοπίστηκαν ακόμη και στο μπαλκόνι του σπιτιού που γειτνιάζει με αυτό της Μαρί Αρένα.

Στη βεράντα τα χρήματα ήταν σε διαφανή πλαστικά κουτιά. Άγνωστο παραμένει ακόμη από πού προήλθαν τα χρήματα. Βρέθηκαν δε 4 gps, έργα τέχνης με πιστοποιητικά γνησιότητας, usb, σκληροί δίσκοι, κάνναβη, τρία χρηματοκιβώτια το ένα πάνω στο άλλο εκ των οποίων το ένα ήταν ανοιχτό.  Αξίζει να σημειωθεί πως λόγω της απουσίας του γιου της, ήταν η ίδια η Μαρί Αρένα που είχε υπογράψει μετά την απογραφή των κατασχεθέντων.

Το ρεπορτάζ με τίτλο «Exclusif – Qatargate: liasses d’argent, drogue et trackers GPS retrouvés dans l’appartement du fils de Marie Arena (photos)» (Αποκλειστικό – Qatargate: δεσμίδες με χρήματα, ναρκωτικά και GPS βρέθηκαν στο διαμέρισμα του γιου της Marie Arena) υπογραμμίζει μεταξύ άλλων εκτόις από τα μεγάλα χρηματικά ποσά που βρέθηκαν διάσπαρτα σε όλο το σπίτι αλλά κια τα αντικείμενα αξίας όπως αρκετά κλειδιά αυτοκινήτου αλλά και έργα τέχνης.

Τα ευρήματα των αρχών στο σπίτι του γιου της Μαρί Αρένα

Οι αποκαλύψεις Παντσέρι για τον γιο της ευρωβουλευτή

Σύμφωνα με πληροφορίες της Le Soir, ο Αντόνιο Παντσέρι είχε αναφέρει πως προσφέρθηκε να προσθέσει τον γιο της ευρωβουλευτή σε λίστα ατόμων που δικαιούνται να λάβουν εισιτήρια για έναν αγώνα του Παγκόσμιου Κυπέλλου του Κατάρ.

Ερωτηθείς για όσα είπε ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής, ο Ούγκο Λεμέρ ανέφερε ότι δεν του πρότειναν ποτέ να συμπεριληφθεί σε αυτή τη λίστα και ότι είχε πάει ο ίδιος στο Κατάρ. Η βελγική εφημερίδα αναφέρει ταυτόχρονα ότι η δημιουργία της BRC & Co βρίσκεται επίσης πίσω από την αναγκαστική αποχώρηση του ανακριτή, Μισέλ Κλεζ, από την υπόθεση.

«Ακόμη κι αν, σύμφωνα με πληροφορίες , ο πρώην υπεύθυνος του φακέλου ανακριτής είχε διατάξει ο ίδιος ελέγχους στους λογαριασμούς της εταιρείας που δραστηριοποιείται στη νόμιμη κάνναβη, η ανακάλυψη από τον δικηγόρο του Μαρκ Ταραμπέλα της παρουσίας του γιου της Μαρί Αρενά, με τον ίδιο τον γιο του δικαστή ανάμεσα στους ιδρυτές, είχε αναγκάσει τον Μισέλ Κλεζ να απομακρυνθεί», αναφέρει η εφημερίδα.

Κλείνοντας, αναφέρει ότι «ο Νικολά Κλεζ και ο Ούγκο Λεμέρ είναι και οι δύο μέτοχοι της BRC & Co, σύμφωνα με τους τελευταίους ισολογισμούς που δημοσιεύθηκαν στην επίσημη εφημερίδα του Βελγίου, αν και ο δεύτερος δεν ήταν διευθυντής από τον Δεκέμβριο του 2021. Τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας ήταν το αντικείμενο μίας από τις έξι έρευνες που έγιναν στις 19 Ιουλίου».



ΠΗΓΗ