Σπυριδωνία Κρανιώτη

Η ταλαντούχα Γιάννα Βασιλείου μας μαγνητίζει και μας συγκινεί με τη μελωδική και ιδιαίτερη φωνή της ενώ ξεχωρίζει για τη γνώριμη πια ενορχηστρωτική προσέγγιση που χαρακτηρίζει τα τραγούδια της.

«Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να κάνω ακριβώς αυτό που επιθυμώ, μακριά από οποιοδήποτε στερεότυπο και να μη φοβάμαι να απελευθερώνω και να δείχνω τον εαυτό μου σε κάθε συνθήκη» εξομολογείται στο zougla.gr  η όμορφη καλλιτέχνις με αφορμή την επερχόμενη συναυλία της στον Σταυρό του Νότου Club, και συμπληρώνει: «Διανύουμε δυστυχώς τα χρόνια που στην ελληνική μουσική οι συνεργασίες έχουν γίνει κάτι σπάνιο, αλλά ο εγωκεντρισμός είναι το πιο σύνηθες φαινόμενο. Αυτό μας κρατάει πολύ πίσω. Τα ομορφότερα πράγματα δε γίνονται στη μοναξιά αλλά στις παρέες».

Ακόμη η Γιάννα Βασιλείου αποκαλύπτει στο zougla.gr τα μελλοντικά της σχέδια καθώς και τι ονειρεύεται για την καλλιτεχνική της διαδρομή.

Η αξιόλογη καλλιτέχνις, την Παρασκευή 5 Μαΐου, θα παρουσιάσει στον Σταυρό του Νότου Club, ένα αμιγώς ελληνικό πρόγραμμα με πασίγνωστα τραγούδια του έντεχνου και όχι μόνο ρεπερτορίου, επιλογές πάντα μέσα από το προσωπικό της πρίσμα και με σύγχρονη προσέγγιση. Θα τραγουδήσει ζωντανά και δικά της τραγούδια που έχουμε αγαπήσει όπως το «Έλα μάτια μου», το «Θέλει ο Έρωτας Αέρα» και τα «Λόγια Αγάπης» δίνοντας το αποτύπωμα της βραδιάς μέσα από την ερμηνεία της και την επιβλητική σκηνική της παρουσία.

Τι θα ακούσουμε στην επερχόμενη συναυλία σας, στον Σταυρό του Νότου Club, την Παρασκευή 5 Μαΐου;

Στις φετινές μου εμφανίσεις, φτιάξαμε με τους συνεργάτες μου το αγαπημένο μου μέχρι σήμερα μουσικό πρόγραμμα. Συμπεριλαμβάνει κάποιες επιλογές δικών μου τραγουδιών (Έλα μάτια μου, Μαύρο κυπαρίσσι κ.ά.) που βρίσκονται ανάμεσα σε πασίγνωστα κομμάτια του ελληνικού ρεπερτορίου, τόσο αισθαντικά όσο και διασκεδαστικά. Σε αυτήν τη συναυλία μας θα έχουμε τη χαρά και την τιμή να έχουμε καλεσμένο τον Γιώργο Μαργαρίτη. Θα τραγουδήσουμε μαζί μεγάλες του επιτυχίες και σίγουρα θα είναι ένα πολύ ξεχωριστό σημείο της βραδιάς!

Τι έχετε αποκομίσει από την καλλιτεχνική σας πορεία μέχρι τώρα;

Πώς το πιο σημαντικό πράγμα είναι να κάνω ακριβώς αυτό που επιθυμώ, μακριά από οποιοδήποτε στερεότυπο και να μη φοβάμαι να απελευθερώνω και να δείχνω τον εαυτό μου σε κάθε συνθήκη.

Να περιμένουμε και κάποιο επόμενο τραγούδι σύντομα ή κάποιες εμφανίσεις;

Έπειτα από την τελευταία μας «χειμερινή» εμφάνιση στις 5 Μαΐου, παρέα με την επταμελή μπάντα μου θα επισκεφτούμε κάποιους αγαπημένους προορισμούς σε όλη την Ελλάδα να παρουσιάσουμε τη μουσική μας. Παράλληλα είμαι στο στούντιο και ετοιμάζω κάποια καινούρια τραγούδια με μεγάλη χαρά και ανυπομονησία. Μέσα στον επόμενο μήνα θα κυκλοφορήσει ένα από αυτά.

Αν έπρεπε να περιγράψετε τον εαυτό σας μέσα από ένα τραγούδι ποιο θα ήταν αυτό και γιατί;

Το καταλληλότερο τραγούδι για να απαντήσω για το πως βιώνω τις ανθρώπινες συμπεριφορές και πως βλέπω αυτά που συμβαίνουν γύρω μου, είναι ένα τραγούδι που έγραψα στον δεύτερό μου δίσκο που λέγεται «Σε κόσμο γυάλινο». Για το πως όμως πλέον αντιδράω σε όσα με καταπιέζουν, καταλληλότεροι είναι οι στίχοι που μου χάρισε η μοναδική Ελένη Φωτάκη στο «Θέλει ο έρωτας αέρα».

Με ποιους καλλιτέχνες θα θέλατε να συνεργαστείτε μελλοντικά;

Είναι πάρα πολλοί αξιόλογοι καλλιτέχνες της γενιάς μου ή μη που θα είχε ενδιαφέρον μια συνεργασία, που θα την επιδίωκα μόνο αν υπήρχε και καλή ενέργεια και ανθρώπινη χημεία και σεβασμός. Διανύουμε δυστυχώς τα χρόνια που στην ελληνική μουσική οι συνεργασίες έχουν γίνει κάτι σπάνιο, αλλά ο εγωκεντρισμός είναι το πιο σύνηθες φαινόμενο. Αυτό μας κρατάει πολύ πίσω. Τα ομορφότερα πράγματα δε γίνονται στη μοναξιά αλλά στις παρέες.

Στην καθημερινότητα σας τι σας δίνει χαρά και από πού αντλείτε για να είστε καλά;

Τα σκυλάκια μου είναι η ευτυχία μου. Αρκεί και μόνο να τα κοιτάζω. Γενικώς η επαφή με τα ζώα και τη φύση πρόσφατα συνειδητοποίησα πως έχει καταπραϋντικές ιδιότητες σε μένα. Για να είμαι όμως καλά και ισορροπημένη χρειάζομαι και τις στιγμές χαλάρωσης αλλά και τις στιγμές πίεσης και δουλειάς. Αλλιώς νιώθω ελλιπής.

Πώς θα περιγράφατε τον εαυτό σας εκτός σκηνής σε κάποιον που θα ενδιαφερόταν να σας γνωρίσει; Τι σας αρέσει να κάνετε όταν δεν εργάζεστε;

Τις περιόδους που έχω μεγαλύτερο κενό τις περνάω στο νησί μου, τις Σπέτσες. Είμαι άνθρωπος του σπιτιού, των σειρών στην τηλεόραση και των βιβλίων. Δε βγαίνω ποτέ έξω για ποτό, αλλά διασκεδάζω πηγαίνοντας με καλούς φίλους για φαγητό και ατελείωτη κουβέντα.

Τι ονειρεύεστε για την καλλιτεχνική σας διαδρομή;

Ονειρεύομαι να περνάω καλά δημιουργώντας τραγούδια που θα κάνουν συντροφιά στον κόσμο και δημιουργώντας με τους συνεργάτες μου σχέσεις ζωής. Να φτάσω σε ένα σημείο όπου ό,τι έχω κτίσει καλλιτεχνικά, θα μπορέσω να το δώσω πίσω με κοινωνικό έργο και αγάπη στους συνανθρώπους μου και στα πλάσματα που μοιραζόμαστε μαζί αυτόν τον κόσμο.

 

ΠΗΓΗ