Πίσω στο πλατό από όπου μετέδιδε πριν έναν χρόνο την επικαιρότητα, βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης ο παρουσιαστής της infotainment εκπομπής του Σαββατοκύριακου, «Ακόμα δεν είδες τίποτα», Κώστας Τσουρός.

Ο δημοσιογράφος έγινε δεκτός με μια ζεστή αγκαλιά από την Ελεονώρα Μελέτη στο πλατό του «MEGA Καλημέρα»και συζήτησαν για όσα έχουν γίνει τηλεοπτικά από την έναρξη της σεζόν.

Είναι πολύ κοντά σε αυτό που είχα στο μυαλό μου

«Ένιωσα νοσταλγία όταν είδα το πλατό. Δεν ένιωσα καθόλου καλά που ξύπνησα το πρωί, μου έχει μείνει τραύμα το τόσο πρωινό ξύπνημα» είπε αρχικά ο Κώστας Τσουρός στην Ελεονώρα Μελέτη.

Η παρουσιάστρια του πρωινού μαγκαζίνο του MEGA ζήτησε από τον δημοσιογράφο να της δώσει έναν πρώτο απολογισμό για το ξεκίνημα της σεζόν από τη θέση του κεντρικού παρουσιαστή πλέον: «Δεν κάνω γενικά απολογισμούς, αν σκεφτώ τους 3 τελευταίους μήνες, είναι κάτι που μου αρέσει, αλλά κατά τη διάρκεια του χρόνου υπάρχουν και αλλαγές. Είναι πολύ κοντά σε αυτό που είχα στο μυαλό μου, το φτιάχνουμε, αλλά νομίζω ότι έχουμε βρει τα πατήματά μας» είπε.

Το άγχος πριν την πρεμιέρα της εκπομπής του

Πάντως ο Κώστας Τσουρός σημειώνει πως δεν έχει αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει τη δουλειά. «Πριν είχα την ευθύνη του εαυτού μου τώρα έχω την ευθύνη όλων. Αυτό μόνο με δυσκολεύει».

Βέβαια, ο ίδιος παραδέχεται πως η πρεμιέρα του «Ακόμα δεν είδες τίποτα» τον Σεπτέμβριο ήταν ιδιαίτερα αγχωτική: «Δεν σου κρύβω ότι τα τελευταία δευτερόλεπτα πριν πέσει το σήμα για να βγούμε για πρώτη φορά στον αέρα πήγα να λιποθυμήσω, χτύπαγε η καρδιά μου. Σκεφτόμουν που είναι η Ελεονώρα, που είναι η Ναταλία, που είναι η Φαίη, που είναι όλες αυτές με τους οποίους συνεργάστηκα».

Όπως εξήγησε:  «Είχα συνηθίσει πάντα να βγαίνω δεύτερος και να κάνω χαβαλέ με την παρουσιάστρια. Νομίζω ότι όλα είναι στο μυαλό, η δουλειά είναι η ίδια. Στην πορεία των πραγμάτων, όλοι οι ρόλοι έχουν το ίδιο αποτέλεσμα».

Ο δημοσιογράφος μιλά για την επαγγελματική του απόφαση να δοκιμάσει μόνος του τις δυνάμεις

«Με έχουν στεναχωρήσει κριτικές πριν βγούμε στον αέρα»

Για τις κριτικές που δέχεται και τις ευχές της οικογένειάς του για το σημαντικό αυτό βήμα στην καριέρα του, ο Κώστας Τσουρός, τόνισε πως, «ο πατέρας μου είναι λίγο πιο αυστηρός στην κριτική, η μητέρα μου ότι και να κάνω μου λέει ήσουν τελείως. Πάντα η μάνα μου δεν υπάρχει περίπτωση να τελειώσει η εκπομπή και να μην μου πει, «τι ωραία θέματα»».

Από την άλλη σημειώνει πως «οι άνθρωποι που είναι δίπλα μου και με στηρίζουν μου λένε ωραία πράγματα, αλλά μου λένε και πράγματα που πρέπει να διορθωθούν. Από εκεί και πέρα, ο κόσμος έχει εκφραστεί καλά για την εκπομπή. Συμπορευόμαστε με τα σχόλια, δεν πάμε με βάση αυτά» συνέχισε.

Ωστόσο, παραδέχεται πως έχει δεχτεί και άδικη κριτική το τελευταίο διάστημα: «Με έχουν στεναχωρήσει κριτικές πριν βγούμε στον αέρα. Ευτυχώς τα πράγματα δείχνουν ότι δεν είναι έτσι και νομίζω ότι στο τέλος της σεζόν θα μπορέσει να βγάλει κανείς ένα συμπέρασμα.

Δεν το βλέπω τόσο ανταγωνιστικά», αναφερόμενος φυσικά στη Ναταλία Γερμανού με την οποία εξακολουθεί να έχει επαφή.  «Το έχουμε καθιερώσει με την Ναταλία να μιλάμε κάθε Δευτέρα. Η σχέση μου με τη Ναταλία δεν έπαψε να είναι ποτέ καλή. Την νιώθω πολύ κοντά μου τη Ναταλία και επειδή ήμασταν τρία χρόνια μαζί και μου έμαθε πολλά, την έχω στην καρδιά μου» είπε.

Σε ερώτηση της Ελεονώρας Μελέτη, για το κατά πόσο ένιωσε πως υπήρχαν άνθρωποι του χώρου που δεν ευχαριστήθηκαν με την εξέλιξη της πορείας του, ο Κώστας Τσουρός παραδέχτηκε πως υπήξαν άνθρωποι που «σφίχτηκαν» λίγο αφότου ξεκίνησε την εκπομπή. «Απομακρύνθηκαν άνθρωποι που ήμασταν κοντά μετά από αυτό. Άνθρωποι οι οποίοι με βλέπουν τώρα και καταλαβαίνω ότι με βλέπουν με άλλο μάτι από ότι πριν» συμπλήρωσε.

«Η ενημέρωση είναι αγάπη μου και η ψυχαγωγία ο έρωτάς μου»

Όσο για την ισορροπία μεταξύ ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, ο Κώστας Τσουρός επαναλαμβάνει το μότο που είχε πει παλιότερα: «Αγαπάω την ενημέρωση πιο πολύ, αλλά περνάω πάρα πολύ καλά και με την ψυχαγωγία. Τα συνδυάζουμε και έχουμε ένα κομμάτι καθαρό που διαφέρει από την ψυχαγωγία. Αν με ρωτάς, σε μεγάλα γεγονότα θα ήθελα να είμαι στον παλμό των γεγονότων, από την άλλη όμως μου χαρίζει άλλα πράγματα αυτό που κάνουμε τώρα. Αυτό που έλεγα παλιά, ότι η ενημέρωση είναι αγάπη μου και η ψυχαγωγία ο έρωτάς μου, συνεχίζει να ισχύει».

Κλείνοντας τη συνέντευξη, ο δημοσιογράφος δήλωσε: «Νιώθω ευγνώμων, χαρούμενος, γιατί κάνω κάτι που μου αρέσει και νομίζω ότι σιγά σιγά τα πράγματα θα γίνουν ακόμη καλύτερα. Δεν μπορώ να μην είναι ευχαριστημένος. Σκέφτομαι να το πω, αλλά ναι είμαι χαρούμενος. Δεν είμαι χαρούμενος γιατί κάνω δική μου εκπομπή, είμαι χαρούμενος γιατί κάνω κάτι που μου αρέσει».



ΠΗΓΗ