Μεγάλη ομάδα, λέει, είναι η ΑΕΚ. Για τον φουκαρά τον Έλληνα είναι μεγάλη ομάδα η ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός ο ΠΑΟΚ, ο Άρης, ο Παναθηναϊκός. Για τα μέτρα και τις απαιτήσεις του μίζερου Έλληνα, μεγάλη ομάδα είναι και η ξεβράκωτη. Και η χρεοκοπημένη. Και η δίχως δικό της σπίτι ομάδα. Δίχως δικό της γήπεδο.

Μεγάλο ομάδα η ΑΕΚ, ας παίζει σε ξένο γήπεδο. Κοτζάμ Παναθηναϊκός και παίζει ακόμα σε γήπεδο που δεν είναι δικό του στην πραγματικότητα, δεν το έφτιαξε εκείνος, άσε ότι είναι… αρχαίο, μουσειακής αξίας. Και ο ΠΑΟΚ έχει δικό του γήπεδο; Όχι, βέβαια. Ομάδες μεγάλες, λέει, και ιστορικές, με έναν αιώνα ζωής και ΑΚΟΜΑ κυκλοφορούν ως πρόσφυγες. Χωρίς υπερβολή.

Το 1979, για να μη ξεχνιόμαστε, οι «σύλλογοι», τα ποδοσφαιρικά «σωματεία» έγιναν ανώνυμες εταιρείες. Επιχειρήσεις εμπορικές. Και στη συγκεκριμένη μπίζνα, την ποδοσφαιρική, το πρώτο είναι να έχεις ιδιοκτησία γηπέδου. Κι όταν λέω ιδιοκτησία, εννοώ ιδιοκτησία, όχι να παίζεις στην «έδρα» σου, που δεν είναι ιδιοκτησία σου.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ π.χ. έχει μόνον συναισθηματική σχέση με την Τούμπα. Το ίδιο με την Λεωφόρο ο Παναθηναϊκός. Μόνον η ΠΑΕ Ολυμπιακός απέκτησε «δικό» της γήπεδο, εννοώ ως διαχειρίστρια του Καραϊσκάκη, το οποίο το γκρέμισε και το έφτιαξε από την αρχή, όπως το ήθελε, ο μεγαλομέτοχος Σωκράτης Κόκκαλης. Παπατζιλήκι είναι να λες ότι ο Παναθηναϊκός έχει γήπεδό του τη Λεωφόρο. Το ίδιο και οι άλλες… μεγάλες ομάδες.

Τις αράδες αυτές απλώνω με την ευκαιρία ότι σα σήμερα 3 Μαΐου το 2003 η ΑΕΚ έδωσε στην Φιλαδέλφεια το τελευταίο παιχνίδι. Περίπτωση εντελώς ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ του πόσο… σοβαρά, πόσο…υπεύθυνα διοικούνται οι λεγόμενες «μεγάλες» ομάδες. Κι αν αξίζει να τις θεωρεί κάποιος ως… μεγάλες, μόνον επειδή έχουν λαό.

Γκρεμίζουμε, λένε, το γήπεδό μας για να κτίσουμε καινούργιο, σύγχρονο. Έτσι είπαν από την ΑΕΚ. Μετά είπαν «άκυρον», συνεχίζουμε στο ίδιο γήπεδο. Τελικά, το πήραν… απόφαση, επί διοίκησης Γρανίτσα, μ’ αυτόν πρόεδρο τόσο στην ερασιτεχνική, όσο και στην ΠΑΕ, να γκρεμίσουν το γήπεδο στη Φιλαδέλφεια για να την φτιάξουν το νέο, μετά από κάποιους μήνες σύμφωνα με τις απαιτήσεις του σήμερα. Τις προδιαγραφές του σήμερα.

Τελικά, η ΑΕΚ απέκτησε το μαγικό γήπεδο, το νέο, χάρη στον Δημήτρη Μελισσανίδη. Πέρασαν 20 χρόνια από το τελευταίο ματς. Ένα χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον 4-0 επί του Άρεως, με διαιτητή Τεροβίτσα, 28η αγωνιστική, εισιτήρια 6.883. Κι έγινε το αναμενόμενο «ντού» από τους οπαδούς, να πάρουν σουβενίρ από το γήπεδο, ένα κομμάτι από δοκάρι, από δίκτυα, από μπετά, από κάθισμα, από οτιδήποτε που θα θύμιζε το πρώην γήπεδο Φιλαδέλφειας «Νίκος Γκούμας».

Για την Ιστορία. Κατσουράνης με κεφαλιά 1-0, Λάκης 30, 45 3-0 και Ίλια Ίβιτς 77 το 4-0. Προπονητής Μπάγεβιτς. Έπαιξαν οι Χιώτης-Γεωργέας, Κασάπης, Γεωργάτος (69 Κωστένογλου), Κατσουράνης – Ζαγοράκης (80 Κωνσταντινίδης), Μαλαδένης, Τσάρτας – Λάκης (69 Ναλιτζής), Ίβιτς.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Παναθηναίκός και ΑΕΚ για να πάρουν πρωτάθλημα θα δώσουν ένα ματς… λιγότερο, διάβασε apodytiriakias.gr

ΓΙΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΚΑΙ ΑΕΚ ΤΑ ΤΡΙΑ ΜΑΤΣ ΕΙΝΑΙ… ΔΥΟ | apodytiriakias.gr

ΠΗΓΗ