Την άμεση επιστροφή στην Άμεση Δράση, με χρονικό όριο στις 8 το πρωί την Τετάρτη δεκάδων αστυνομικών που είχαν διασκορπιστεί τους τελευταίους μήνες σε διάφορες υπηρεσίες ζήτησε –όπως απoκαλύπτει το in – με εντολή του ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Σύμφωνα με αρχικούς υπολογισμούς η συγκεκριμένη εντολή αφορά την άμεση επάνοδο άνω των 100 αστυνομικών στην Άμεση δράση. Σύμφωνα μάλιστα με ορισμένες πληροφορίες ο κ. Χρυσοχοΐδης διέκοψε και δυο –τρείς σχετικές μετακινήσεις αστυνομικών από την Άμεση Δράση που είχαν ζητηθεί από κέντρα εκτός της Κατεχάκης, τα τελευταία 24ωρα.

Πού οφείλεται

Η εντολή αυτή δόθηκε ύστερα από την διαπίστωση της αποδυνάμωσης κατά 70%-80% της Άμεσης Δράσης που αποτυπώνεται, τόσο στην εξαφάνιση των περιπολικών, όσο και την συρρίκνωση της ομάδας «Ζήτα». Με αποτέλεσμα την εξαύλωση της εμφανούς αστυνόμευσης , την μείωση της ανταπόκρισης των αστυνομικών δυνάμεων σε πολίτες που διατρέχουν κίνδυνο, ενώ παρουσιάζεται πρόβλημα και στην λειτουργία του τηλεφωνικού κέντρου «100» της ΕΛΑΣ!

Η συρρίκνωση αυτή αποδίδεται σε ευνοϊκές μεταθέσεις των αστυνομικών της εν λόγω υπηρεσίας σε φρουρήσεις VIP, σε μετακινήσεις στην επαρχία στους τόπους καταγωγής τους και σε άλλες μεταβολές του προσωπικού.

Ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη φέρεται αποφασισμένος να περιορίσει τις παθογένειες της (εικονικοί γάμοι, ψευδής επίκληση προβλημάτων υγείας συγγενών τους ) ανισοκατανομής του αστυνομικού προσωπικού.

Κι όπου, μεταξύ άλλων, διαπιστώνεται ότι στην Αττική, όπου καταγράφεται το 50-60% της εγκληματικής δράσης όλης της χώρας, να υπηρετεί μόνο το 35% των αστυνομικών. Με χιλιάδες αστυνομικούς να είναι ουσιαστικά ανενεργοί σε περιφερειακές υπηρεσίες.

Περισσότερα Εδω



ΠΗΓΗ