Την τουριστική έκθεση Xenia, η οποία αποτελεί το κορυφαίο εμπορικό φόρουμ του ξενοδοχειακού κλάδου, εγκαινίασε το Σάββατο η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη.

Όπως ανέφερε νωρίτερα από το βήμα της γενικής συνέλευσης του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, «έχουμε τη βούληση, το σχέδιο και την τεχνογνωσία, ώστε να κάνουμε την Ελλάδα πρότυπο φιλοξενίας και προορισμό αξέχαστων ταξιδιωτικών εμπειριών, με μία ανάπτυξη δίκαιη και ισόρροπη, τα οφέλη της οποίας θα αφορούν ολόκληρη τη χώρα και όλους τους Έλληνες πολίτες».

«Δεδομένη η νομοθέτηση κανόνων ελέγχου και φορολόγησης» για τα Airbnb

Προσδιορίζοντας τους στόχους και τη νέα στρατηγική, η κυρία Κεφαλογιάννη παρουσίασε ένα σχέδιο δράσης, το οποίο περιλαμβάνει:

– Την προώθηση της βιωσιμότητας των προορισμών, με παρεμβάσεις που θα συμβάλλουν στην επέκταση της τουριστικής δραστηριότητας σε όλη τη χώρα και πέραν των μηνών τουριστικής αιχμής.

– Τη διαφοροποίηση και βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος με ποικίλες δραστηριότητες, όπως ο ορεινός τουρισμός, ο αγροτουρισμός και ο γαστρονομικός τουρισμός, ο καταδυτικός τουρισμός και ο τουρισμός υγείας και ευεξίας.

– Την αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, ώστε οι παρεχόμενες υπηρεσίες να ακολουθήσουν τη συνολική ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος αλλά και τη φήμη της Ελλάδας ως παγκόσμιου τουριστικού brand.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη εγκαινιάζει την έκθεση XENIA

«Δεδομένη η νομοθέτηση κανόνων ελέγχου και φορολόγησης» Airbnb

Αναφερόμενη στο νομοθετικό πλαίσιο για την υλοποίηση των στρατηγικών στόχων, η υπουργός Τουρισμού τόνισε ότι ο νέος νόμος που ψηφίστηκε συνιστά ένα μεγάλο βήμα στην κατεύθυνση χάραξης μιας νέας πολιτικής για τον ελληνικό τουρισμό, καθώς και ότι θα συνεχιστούν οι ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις με διαβούλευση και τη συνεργασία του συνόλου των φορέων τουρισμού.

Ειδική αναφορά έκανε στο πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους 2022 – 2025», τονίζοντας ότι έχει ήδη διασφαλιστεί η σταθερή ροή της χρηματοδότησης μέχρι τη λήξη του, ενώ ο δεύτερος κύκλος του προγράμματος παρέχει τη δυνατότητα σε περισσότερους συμπολίτες μας να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα.

Εστιάζοντας στις βραχυχρόνιες μισθώσεις (Airbnb), η Όλγα Κεφαλογιάννη ανέφερε χαρακτηριστικά πως είναι «δεδομένη» η νομοθέτηση πλαισίου κανόνων ελέγχου και φορολόγησης, με την οριοθέτηση ελάχιστων λειτουργικών και τεχνικών προδιαγραφών, με πρώτο την αναλογική εφαρμογή και τις βραχυχρόνιες μισθώσεις των τελών που υφίστανται τα ξενοδοχεία.



ΠΗΓΗ