Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 2 Μαρτίου 2023, 14:56

Κρατάει χρόνια αυτή η… φρικτή κολόνια. Τις τελευταίες ώρες πολιτικοί, εργαζόμενοι στις σιδηροδρομικές μεταφορές, καθώς και ειδικοί (ή μη) αναλύουν το πώς και το γιατί συνέβη το δυστύχημα στα Τέμπη, όμως οι συνθήκες που συνέβαλαν στην τραγωδία προϋπάρχουν εδώ και αρκετά χρόνια. Δεν προέκυψαν ως δια μαγείας στις 28 Φεβρουαρίου 2023.

Στις 13 Μαΐου 2017, έλαβε χώρα εκτροχιασμός τρένου στο Άδενδρο Θεσσαλονίκης. Από το δυστύχημα σκοτώθηκαν τέσσερα άτομα και τραυματίστηκαν δέκα.

Στις 2 Ιουνίου 2017, ο Κώστας Γενιδούνιας, πρόεδρος των μηχανοδηγών, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, μιλώντας για τα συστήματα ασφαλείας στο σιδηροδρομικό δίκτυο. Για την εγκατάστασή τους, τις δυσλειτουργίες που τα διακατείχαν και το γεγονός πως τα προβλήματα που τα αφορούν δεν έχουν διευθετηθεί εδώ και πολλά χρόνια.

Από το 2017, έως σήμερα, μεσολάβησαν περίπου πέντε χρόνια. Τα προβλήματα που περιέγραφε ο κ. Γενιδούνιας τότε ισχύουν και σήμερα. Όμως, τώρα, οι συζητήσεις γίνονται κατόπιν εορτής για να διαπιστώσουμε αυτά που άνθρωποι του χώρου μας λένε εδώ και χρόνια.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 2 Μαρτίου 2023, 14:56



ΠΗΓΗ