Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 7 Μαρτίου 2023, 11:54

Του Δημήτρη Διατσίδη

 

Στους αγώνες μοτοσυκλέτας υπάρχουν και οι κακές στιγμές, ιδιαίτερα αν υπάρχει τραυματισμός, μετά από κάποιο ατύχημα. Αυτό που συνέβη το Σαββατοκύριακο που πέρασε στην Ινδονησία, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα WolrdSBK, στη διάρκεια του Αγώνα Superpole Race, μεταξύ δύο οδηγών, του Γάλλου Loris Baz ( της ομάδας Bonovo Action BMW) και του Βρετανού Alex Lowes (της Kawasaki Racing Team WorldSBK), ήταν καταστροφικό για τον Γάλλο.

Μάλιστα οι δύο οδηγοί είχαν κτυπήσει μεταξύ τους και πριν διακοπέι ο Αγώνας, λόγω μιας άλλης πτώσης. Στην επανεκκίνηση και πάλι οι Baz και Lowes, στον τρίτο γύρο, έφθασαν μαζί στο φρενάρισμα της 10ης στροφής της πίστας, με τον ψηλό Γάλλο να έχει βγάλει το πόδι του έξω από το φέρινγκ, όπως κάνουν συνήθως οι περισσότεροι οδηγοί αυτού του επιπέδου, ενώ ο Βρετανός προσπάθησε να περάσει εκείνη τη στιγμή στα φρένα. Η Kawasaki κτύπησε το πόδι του οδηγού της BMW και οι δύο τους έπεσαν. Παρά το ότι ο Baz κατάφερε να οδηγήσει τη μοτοσυκλέτα του στα pits, όταν μεταφέρθηκε στο ιατρικό κέντρο της πίστας και μετά τις ακτινογραφίες, βρέθηκε ότι έχει κάταγμα και στην περόνη και στον αστράγαλο του δεξιού του ποδιού. Έτσι δεν κατάφερε να δώσει το παρόν στον Αγώνα 2 που έγινε λίγο αργότερα.

Οι οπαδοί του Γάλλου άρχισαν να γράφουν στα social media και ειδικά στον τοίχο του  Alex Lowes, υβριστικά σχόλια, όμως ο Loris Baz τους ηρέμησε και βγάζοντας μια σέλφι στο γκαράζ της ομάδας του με τον Βρετανό ζήτησε από τους οπαδούς του “να σταματήσουν να γράφουν “βλακίες” (shit) στον @alexlowes. Τα άσχημα γίνονται και όλα είναι καλά με εκείνον. Είμαι πιο αναστατωμένος με τους κριτές που δεν μίλησαν με την Διεύθυνση του Αγώνα, όταν και οι δύο τους λέγαμε ότι υπάρχουν λάδια στην πίστα, μετά το πρώτο ατύχημα. Ευτυχώς δεν είναι μεγάλο το δράμα. Θα επιστρέψω σύντομα”.

Εδώ να πούμε ότι παρά το ότι δεν είναι “οι κολλητοί” στο paddock των WSBK, οι δύο οδηγοί είναι φίλοι και γνωρίζουν πολύ καλά τους κινδύνους ενός αγώνα, καθώς και το ότι το ατύχημα δεν έγινε από πρόθεση, αλλά από λάθος υπολογισμό. Έτσι πέρασαν ένα ωραίο μήνυμα σε όλους τους οπαδούς των Αγώνων Μοτοσυκλέτας.

O Lowes προφανώς έχει ζητήσει συγνώμη από τον Baz και ο Γάλλος χαμογελάει παρά τα κατάγματα!


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 7 Μαρτίου 2023, 11:54

ΠΗΓΗ