Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 2 Μαΐου 2023, 20:52

Σε αμμώδη αβαθή κατά τη διάρκεια απόπλου του από το λιμάνι του Κατάκολου με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά, προσάραξε το κρουαζιερόπλοιο της MSC “Splendida” στο οποίο επιβαίνουν 3.256 επιβάτες και 1261 άτομα πλήρωμα.

Oι ισχυροί άνεμοι 9 μποφόρ που έπνεαν στη θαλάσσια περιοχή, δημιούργησαν πρόβλημα κατά την πλεύση του πλοίου που παρασύρθηκε και κόλλησε στα αβαθή. Στο σημείο βρίσκεται ένα ρυμουλκό, ενώ μεταβαίνει ακόμα ένα, προκειμένου να βοηθήσουν στην αποκόλληση του πλοίου. Στη θαλάσσια περιοχή πνέουν άνεμοι 6 μποφόρ. 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr, από την πίεση των ισχυρών ανέμων έσπασαν 11 από τους 17 κάβους που κρατούσαν το πλοίο στο ντόκο και αυτήν την ώρα το ρυμουλκό προσπαθεί να το συγκρατήσει για να μην το παρασύρουν οι άνεμοι στον κεντρικό προβλήτα.

Με την ένταση που πνέουν οι άνεμοι είναι αδύνατο αυτήν την ώρα να βγει από το λιμάνι το μεγάλο κρουαζιερόπλοιο.

Το πλοίο είχε ξεκινήσει το ταξίδι του από το λιμάνι της Τεργέστης και το Κατάκολο ήταν ο πρώτος σταθμός της συγκεκριμένης κρουαζιέρας.

Στην περίπτωση που η αποκόλλησή του δεν καταστεί εφικτή απόψε, τότε τις πρώτες πρωινές ώρες θα μεταβούν στο Κατάκολο μεγάλα ρυμουλκά που θα επιχειρήσουν την αποκόλληση του.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 2 Μαΐου 2023, 20:53

ΠΗΓΗ