Η αγοραπωλησία ενός παιδιού 3,5 ετών στον Πειραιά αποτράπηκε από το Λιμενικό σύμφωνα με καταγγελία του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα αγοράκι 3,5 ετών που μεταφέρθηκε με εισαγγελική εντολή από το Λιμενικό. Από το πρωί της Τετάρτης 26 Ιουνίου φιλοξενείται στο νοσοκομείο «Αττικόν» σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Τα παιδιά με εισαγγελική εντολή θα πρέπει να φιλοξενούνται σε προνοιακές μονάδες και όχι στα νοσοκομεία

Το παιδί βρέθηκε στο λιμάνι του Πειραιά με τη γιαγιά του και υπάρχει πληροφορία ότι προορίζονταν για αγοραπωλησία, σημειώνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

«Ένα αγοράκι 3,5 ετών αγνώστων στοιχείων μεταφέρθηκε από το Λιμενικό με εντολή εισαγγελέα στο Αττικόν Νοσοκομείο χθες το πρωί. Βρέθηκε στο λιμάνι του Πειραιά με τη γιαγιά του και προοριζόταν για αγοραπωλησία.

Πολύ σωστά για την προστασία του παιδιού έδρασε το Λιμενικό. Είναι όμως η παιδιατρική κλινική του Αττικού Νοσοκομείου για φιλοξενία και φύλαξη παιδιών με εισαγγελική εντολή;

Εάν δεν γίνει κάτι, το παιδί αυτό θα παραμείνει επί μήνες στο Αττικόν. Ποιος θα το φυλάει; Εάν το κλέψουν, ποιος θα διωχθεί ποινικά;

Η παιδιατρική κλινική του Αττικού Νοσοκομείου σήμερα νοσηλεύει 20 παιδιά, πολλά εξ αυτών με πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας ή μετά από σοβαρές χειρουργικές επεμβάσεις.

Είναι δύο νοσηλευτές σε κάθε βάρδια. Τι να πρωτοκάνουν; Τα παιδιά με εισαγγελική εντολή θα πρέπει να φιλοξενούνται σε προνοιακές μονάδες και όχι στα νοσοκομεία. Εκεί και μόνο υλοποιούνται προγράμματα υιοθεσίας, αναδοχής και κοινωνικής επανένταξης», καταλήγει ο Μιχάλης Γιαννάκος.

Περισσότερα Εδω



ΠΗΓΗ