Η Sawa Pontyjska μηνύει το Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών λόγω της κακής εμπειρίας της στο κόκκινο χαλί, η οποία, όπως ισχυρίζεται, της προκάλεσε πόνο και τραύμα.

Σε συνέντευξή της στο BBC που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη 30 Μαΐου, το μοντέλο από την Ουκρανία φέρεται να αποκάλυψε ότι κατέθεσε νομική αγωγή κατά των διοργανωτών της εκδήλωσης, αφού φέρεται να την «συγκράτησε βάναυσα» μια γυναίκα σεκιούριτι στην πρεμιέρα της ταινίας Marcello Mio.

«Προσπαθούσα να ξεφύγω»

Η Pontyjska ισχυρίζεται ότι φοβήθηκε αφού η ανώνυμη φρουρός την «κλείδωσε, αγκαλιάζοντας την σφιχτά» ενώ βρισκόταν στην επάνω πλευρά της σκάλας του Palais des Festivals, προσπαθώντας να εισέλθει στην εκδήλωση την Τρίτη 21 Μαΐου, αναφέρει το BBC.

@pontyjskaSava Pontyjska, Cannes Marcelo Mio premiere♬ Нафтаґаз – Monrote

«Προσπαθούσα να ξεφύγω από εκείνη. Κατέβηκα και άρχισα να τρέχω στις σκάλες, επειδή ήταν ο δρόμος της επιστροφής [προς τα έξω]», δήλωσε η Pontyjska στο πρακτορείο. «Προσπαθούσε να με σπρώξει μέσα [στο πλάι], ώστε κανείς να μην μπορεί να δει τι μου κάνει. Στη συνέχεια με πέταξε έξω από την πίσω πόρτα».

Ένα απόσπασμα από το περιστατικό που μοιράστηκε η Pontyjska στο TikTok έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 16 εκατομμύρια προβολές.

Το βίντεο φαίνεται να δείχνει τη γυναίκα φύλακα να προσπαθεί να σύρει την Pontyjska μέσα στο κτίριο, ενώ την έχει κρατάει σφιχτά με τα χέρια της. Καθώς οι δύο τους ανταλλάσσουν λόγια, τα γόνατα της Pontyjska λυγίζουν στο έδαφος και η ίδια σηκώνεται γρήγορα και απελευθερώνεται πριν βρεθεί αντιμέτωπη με επιπλέον προσωπικό ασφαλείας.

Σύμφωνα με το BBC, η Pontyjska κατηγορεί το φεστιβάλ για «σωματική επίθεση και ψυχολογική βλάβη» και ζητά αποζημίωση 100.000 ευρώ (περίπου 108.300 δολάρια). Επικαλούμενο τη νομική καταγγελία, το BBC προσθέτει ότι η Pontyjska ισχυρίζεται ότι η χρήση σωματικής βίας της προκάλεσε «οξύ πόνο» και «ψυχολογικό τραύμα».

@pontyjska♬ Who Let The Dogs Out – Original – The Doggies

Δεν ήταν το μοναδικό περιστατικό

Η Pontyjska εξέφρασε παρόμοια σχόλια σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο TikTok και το Instagram την Τρίτη 28 Μαΐου. Σε αυτό, είπε στους ακολούθους της ότι αναζητούσε έναν «σοβαρό δικηγόρο».

«Πάντα ονειρευόμουν να πάω στο Φεστιβάλ των Καννών, αλλά στη συνέχεια σοκαρίστηκα από την αγένεια και την αδικαιολόγητη χρήση σωματικής βίας που βίωσα στο κόκκινο χαλί μαζί με άλλους διεθνείς αστέρες. Ετοιμαζόμαστε να καταθέσουμε όλοι μαζί», δήλωσε η Pontyjska, σύμφωνα με το BBC.

Τα πλάνα της γυναίκας φρουρού ασφαλείας που είχε διαπληκτισμό με τη Δομινικανή ηθοποιό Massiel Taveras καθώς προσπαθούσε να βγάλει φωτογραφίες στα σκαλιά του φεστιβάλ την Τετάρτη 22 Μαΐου, έχουν επίσης γίνει viral.

*Με πληροφορίες από: People



ΠΗΓΗ