Ο Johnny Gosch ήταν μόλις 12 ετών όταν εξαφανίστηκε μυστηριωδώς ενώ παρέδιδε εφημερίδες στο West Des Moines της Iowa πριν από περισσότερα από 40 χρόνια.

Η μητέρα του Johnny Gosch ελπίζει ακόμα ότι θα τον βρει και μάλιστα ισχυρίστηκε πως ο γιος της την επισκέφθηκε χρόνια μετά την εξαφάνισή του.

Ήταν νωρίς της 5ης Σεπτεμβρίου 1982 όταν εξαφανίστηκε μυστηριωδώς ο μικρός Johnny Gosch. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ένα μπλε όχημα σταμάτησε δίπλα στον 12χρονο για να ζητήσει οδηγίες κοντά στο Marcourt Lane στο West Des Moines της Iowa.

Περίπου 10 λεπτά αργότερα και καθώς ο μικρός Johnny περπατούσε στη συνηθισμένη διαδρομή παράδοσης, εντοπίστηκε ένας ψηλός άντρας να τον ακολουθεί. Λίγο αργότερα, δύο άλλα παιδιά που μοίραζαν εφημερίδες είδαν αφύλακτο το βαγόνι του Johnny με τις εφημερίδες που δεν είχαν παραδοθεί μέσα. Ο Johnny ωστόσο δεν ήταν πουθενά.

Η μητέρα και ο πατέρας του Johnny, Noreen και John, δεν γνώριζαν την κατάσταση μέχρι που οι συνδρομητές άρχισαν να τους τηλεφωνούν ρωτώντας γιατί δεν είχε παραδώσει τις εφημερίδες. Ο πατέρας του Johnny ταραγμένος τελείωσε την παράδοση των εφημερίδων, ενώ η μητέρα του Noreen κάλεσε την αστυνομία.

Μέχρι σήμερα η εξαφάνιση του αγοριού παραμένει μυστήριο. Ορισμένοι υποστήριξαν ότι πιθανότατα απήχθη και δολοφονήθηκε, αλλά δεν βρέθηκαν ποτέ στοιχεία όπως η σορός του.

Μια γυναίκα στην Οκλαχόμα ισχυρίστηκε πως είχε εντοπίσει τον Johnny λίγους μήνες αφότου εξαφανίστηκε. Ήταν λαχανιασμένος και ζητούσε βοήθεια πριν τελικά τον αρπάξουν δύο άντρες και τον παρασύρουν, όπως αναφέρει το CNN.

Η μητέρα του Noreen δεχόταν επίσης τηλεφωνήματα στο σπίτι της οικογένειας από ένα αγόρι που ακουγόταν σαν τον Johnny, με το άτομο στην άλλη άκρη της γραμμής να λέει «μαμά».

Δεν έχουν αναφερθεί άλλες θεάσεις του μικρού Johnny σε ολόκληρη τη χώρα και δεν προέκυψε τίποτα περισσότερο για τον εντοπισμό του.

«Πιστεύω ότι το αγόρι είναι ζωντανό και πιστεύω ότι μπορεί να βρεθεί, αλλά δεν λέω πότε ή κάτι παρόμοιο» σημείωσε ο ερευνητής στην κομητεία Nueces, Guy Genovese.

Στις αρχές του 1997, όταν οι γονείς του μικρού Johnny είχαν χωρίσει και η μητέρα του είχε μετακομίσει σε δικό της διαμέρισμα, συνέβη κάτι απίστευτο.

Ελπίζει ακόμα η μητέρα του

Η Noreen ισχυρίζεται ότι την ξύπνησαν μέσα στη νύχτα δύο άντρες που στέκονταν στην πόρτα της. Ο ένας από τους δύο έμοιαζε με τον εξαφανισμένο γιο της. «Εγώ είμαι μαμά. Είμαι ο Johnny» της είπε ο ένας από τους άντρες.

Το ζευγάρι αγκαλιάστηκε με τον Johnny να είναι 27 ετών εκείνη την εποχή. «Τα μάτια δεν αλλάζουν» είπε αργότερα η Noreen, ισχυριζόμενη πως αναγνώρισε τα μάτια του γιου της. Σύμφωνα με τη Noreen, ο άντρας της έδειξε ακόμα και το σημάδι που ήταν γνωστό ότι ο Johnny είχε στο στήθος του.

Ωστόσο, ο άντρας που ισχυρίστηκε η Noreen ότι ήταν ο Johnny δεν της είπε που ήταν ή που έμενε. Ισχυρίστηκε πως κακοποιήθηκε σεξουαλικά και κρυβόταν από τους ανθρώπους που τον είχαν πάρει. Η Noreen δεν τον έχει δει ποτέ ξανά.

Αρκετοί άνθρωποι έχουν αμφισβητήσει την ιστορία της, επισημαίνοντας πως θα μπορούσε να ήταν κάποιος που προσποιείται τον Johnny.

«Δεν γνωρίζω. Δεν ξέρω» είπε ο Tom Boyd, ένας συνταξιούχος ερευνητής, όταν ρωτήθηκε αν πιστεύει τη Noreen. «Δεν θέλω να αποκαλώ τη Noreen ψεύτρα. Η Noreen πιθανότατα θρηνεί για την απώλεια του γιου της. Φαίνεται περίεργο, ναι».

Έκτοτε η Noreen πραγματοποιεί τη δική της έρευνα για την εξαφάνιση του γιου της και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι απήχθη από ένα κύκλωμα σεξουαλικής εμπορίας. Στην πραγματικότητα, η εξαφάνιση του Johnny παραμένει μυστήριο, αλλά η μητέρα του έχει μια επιθυμία πριν πεθάνει.

«Θα ήθελα να δω αυτή την υπόθεση να εξιχνιάζεται και να αποδίδεται δικαιοσύνη. Θα ήταν σημαντικό για μένα προτού φύγω από τη ζωή».



ΠΗΓΗ