Τα μικρότερα, λιγότερο γνωστά ψηφιακά νομίσματα,  γνωστά και ως altcoins, ξεπερνούν τις επιδόσεις του Bitcoin, μετά την εντυπωσιακή άνοδο της αγοράς τις τελευταίες εβδομάδες.

Ενδεικτικά, το Cardano αυξήθηκε έως και 30% την Παρασκευή, ενώ το Solana κέρδισε περίπου 8% και το Avalanche αυξήθηκε κατά 6%.

Το Bitcoin και το Ether, τα οποία μαζί αντιπροσωπεύουν περίπου το 70% της κεφαλαιοποίησης της αγοράς κρυπτονομισμάτων αξίας 1,6 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, καταγράφουν σήμερα μικρότερα κέρδη της τάξης του 0,5%-1,5%. Ωστόσο, από την αρχή του μήνα και τα δύο σημειώνουν ράλι περίπου 15%.

«Μετά τα τεράστια ράλι που έχουν δει το Bitcoin και το Ethereum, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι παίρνουν μια μικρή ανάσα», σχολίασε στο Bloomberg, ο Matt Maley, επικεφαλής στρατηγικής αγοράς στη Miller Tabak & Co. «Ωστόσο, το γεγονός ότι αυτά τα altcoins καταγράφουν τόσο ισχυρό ράλι σήμερα μου λέει ότι οι άνθρωποι δεν έχουν χάσει την αγάπη τους για τη συνολική κατηγορία περιουσιακών στοιχείων».

Τα στοιχήματα

Οι traders στοιχηματίζουν πλέον ότι το Bitcoin θα εκτιναχθεί στα 50.000 δολάρια μέχρι τον Ιανουάριο, όταν πολλοί παρατηρητές της αγοράς αναμένουν ότι η SEC θα επιτρέψει επιτέλους σε αμοιβαία κεφάλαια που διαπραγματεύονται σε χρηματιστήρια να κατέχουν απευθείας το κρυπτονόμισμα.

«Περιμένω ότι η τρέχουσα ανοδική τάση θα συνεχιστεί, με το Bitcoin να κινείται προς τις 50 χιλιάδες», δήλωσε ο Teong Hng, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας επενδύσεων crypto Satori Research.

Το Bitcoin έχει αυξηθεί περισσότερο από 60% από τα μέσα Οκτωβρίου.

«Η σημερινή δράση για την τιμή του Bitcoin δείχνει ότι, ενώ είναι ευαίσθητη στις προσδοκίες των επιτοκίων, δεν είναι ο κύριος μοχλός», δήλωσε ο Craig Erlam, ανώτερος αναλυτής αγοράς στην Oanda. «Οι έμποροι κρυπτογράφησης είναι ολοένα και πιο ανοδικοί από τότε που έγινε σαφές ότι είναι θέμα πότε και όχι εάν θα εγκριθεί ένα ETF.

Πηγή: Ot.gr



ΠΗΓΗ