Συνεχίζεται για τρίτη εβδομάδα η μάχη των Πανελλαδικών Εξετάσεων, για τους μαθητές των ΕΠΑΛ, με τους υποψηφίους να διαγωνίζονται σε μαθήματα ειδικότητας.

Πιο συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι σήμερα Τρίτη θα εξεταστούν στα εξής μαθήματα: Υγιεινή, Προγραμματισμός Υπολογιστών, Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης (ΑΟΔ), Στοιχεία Μηχανών.

Οι πανελλαδικές για τους υποψηφίους των ΓΕΛ θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη

Για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ, οι εξετάσεις θα συνεχιστούν έως τις 17 Ιουνίου.

Οι Πανελλαδικές για τους υποψηφίους των ΓΕΛ θα ολοκληρωθούν αύριο Τετάρτη 12 Ιουνίου, με τα μαθήματα: Ιστορία (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), Φυσική (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας), Οικονομία (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Τα ειδικά μαθήματα

Σημειώνεται ότι από τις 18 έως και τις 28 Ιουνίου θα διεξαχθούν οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων ενώ από τις 17 έως και τις 28 Ιουνίου, οι Υγειονομικές Εξετάσεις και Πρακτικές Δοκιμασίες των υποψηφίων (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ).

Αναλυτικότερα, το πρόγραμμα εξετάσεων των ειδικών μαθημάτων έχει ως εξής:

  • Τρίτη 18 Ιουνίου 2024: Αγγλικά
  • Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024: Γερμανικά
  • Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024: Ελεύθερο Σχέδιο
  • Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024: Γραμμικό Σχέδιο
  • Σάββατο 22 Ιουνίου 2024: Μουσική Αντίληψη, Θεωρία και Αρμονία
  • Τρίτη 25 Ιουνίου 2024: Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία
  • Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024: Γαλλικά
  • Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024: Ισπανικά
  • Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024: Ιταλικά

Η διάρκεια εξέτασης των μαθημάτων ξένων γλωσσών είναι τρεις (3) ώρες, των Σχεδίων είναι έξι (6) ώρες, της «Μουσικής Εκτέλεσης και Ερμηνείας» η εξέταση της φωνητικής ή οργανικής μουσικής – όπως αναφέρει η ίδια πηγή- διαρκεί 4 έως 6 λεπτά ανά υποψήφιο και της «Μουσικής Αντίληψης, Θεωρίας και Αρμονίας», η εξέταση συνολικά έχει διάρκεια τρεισήμισι ώρες (3 ώρες και 30 λεπτά).

Τελευταία εβδομάδα μαθημάτων για τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία

Την Παρασκευή 14 Ιουνίου, θα χτυπήσει το τελευταίο κουδούνι της τρέχουσας σχολικής χρονιάς για τους μικρούς μαθητές και τις μικρές μαθήτριες των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων της επικράτειας.

Επιπλέον, η ίδια ημέρα έχει οριστεί ως η τελευταία ημέρα διεξαγωγής προαγωγικών εξετάσεων για την Α’ και Β’ λυκείου. Υπενθυμίζεται, ότι οι εξετάσεις των γυμνασίων ολοκληρώνονται τη Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024.



ΠΗΓΗ