Έναν ψεύτικο τίτλο εργασίας κατηγορείται ότι επινόησε η Morgan Stanley για έναν υψηλόβαθμο υπάλληλό της, προκειμένου να εναρμονιστεί πλασματικά με τις νέες κανονιστικές ρυθμίσεις που έχουν τεθεί σε ισχύ από την Ευρωπαϊκή Ένωση μετά το Brexit.

Οι κανόνες αυτοί ορίζουν ότι κορυφαία στελέχη τραπεζών που ασχολούνται με ευρωπαϊκές υποθέσεις, πρέπει να έχουν ως έδρα την ηπειρωτική Ευρώπη.

Η υπόθεση

Αναλυτικά, όπως αναφέρουν οι Financial Times, σε έναν Γερμανό τραπεζίτη που προσελήφθη το 2021 ως εκτελεστικός διευθυντής, δηλαδή στη βαθμίδα που βρίσκεται ένα σκαλοπάτι κάτω από τον διευθύνοντα σύμβουλο, δόθηκε ο τίτλος «επικεφαλής διαπραγμάτευσης δανείων». Ωστόσο, φέρεται ότι του δόθηκε η εντολή να μη χρησιμοποιεί ενεργά τον τίτλο αυτόν.

Σε γερμανικό δικαστήριο, το οποίο εκδικάζει την έφεση κατά της απόλυσής του από τη Morgan Stanley, ο εν λόγω τραπεζίτης δήλωσε ότι ανώτερος του τού είχε ξεκαθαρίσει ότι ο τίτλος του «υπήρχε μόνο στα χαρτιά». Αυτό σημαίνει ότι ο εν λόγω τίτλος του είχε δοθεί αποκλειστικά και μόνο για να ανταποκριθεί η τράπεζα στις κανονιστικές απαιτήσεις, καθώς μετά το Brexit η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πίεσε τις διεθνείς τράπεζες να μετακινήσουν το υψηλόβαθμο προσωπικό που διαχειρίζεται ευρωπαϊκές δραστηριότητες στην ηπειρωτική Ευρώπη.

Ο ίδιος ο τραπεζίτης ισχυρίστηκε ότι η δουλειά του ήταν να βρίσκει και να πουλάει προβληματικά ευρωπαϊκά δάνεια, αντί να επιβλέπει ένα γραφείο συναλλαγών, κάτι που του έδινε μεγαλύτερη δυνατότητα να επηρεάζει το προφίλ κινδύνου της τράπεζας.

Ο τραπεζίτης δήλωσε ότι ανώτερος του τού είχε ξεκαθαρίσει ότι ο τίτλος «υπήρχε μόνο στα χαρτιά»

Το δικαστήριο

Σημειώνεται ότι τα επιχειρήματα της τράπεζας απορρίφθηκαν από το δικαστήριο το οποίο δεν πείστηκε ότι στον εν λόγω τραπεζίτη είχαν ανατεθεί πράγματι «καθήκοντα, ευθύνες και αρμοδιότητες» που θα αναλογούσαν στον τίτλο του.

Στη δικαστική υπόθεση δεν κατονομάζεται η τράπεζα που εμπλέκεται στην εν λόγω υπόθεση. Ωστόσο, πηγές των Financial Times τονίζουν ότι πρόκειται για τη Morgan Stanley.

Πηγή: ot.gr

Περισσότερα Εδω



ΠΗΓΗ