Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 14 Απριλίου 2023, 19:36

Στους προημιτελικούς σταμάτησε η προσπάθεια του Στέφανου Τσιτσιπά να κατακτήσει τον τρίτο του τίτλο στο Masters του Μόντε Κάρλο. Ο Τέιλορ Φριτς δεν επέτρεψε στον Έλληνα πρωταθλητή να κάνει το 3Χ3 στο 1000άρι τουρνουά του Πριγκιπάτου, με τον 24χρονο τενίστα μετά την ήττα του να «πέφτει» από Δευτέρα (17/04) στο νο5 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο ίδιος παραδέχθηκε μετά τον αγώνα με τον Αμερικανό ότι δεν βρέθηκε σε καλή μέρα, καθώς μπορεί να παίξει πολύ καλύτερα. «Δε δούλεψε καλά το σερβίς μου σήμερα κι απέναντι σε τενίστες όπως ο Τέιλορ πρέπει να σερβίρεις πολύ καλά», παραδέχθηκε ο Τσιτσιπάς και συνέχισε:

«Δεν μπορούσα να βρω καλό ρυθμό, παρότι είχα αντιληφθεί ότι αρκετα πράγματα δεν πήγαιναν καλά. Σαφώς και μπορώ να παίξω καλύτερα από σήμερα και είμαι απογοητευμένος που δεν το έδειξα στο παιχνίδι. Έκανα προσπάθεια ν΄ αντιδράσω στο δεύτερο σετ, αλλά παρότι δεν είναι μία ευτυχισμένη ημέρα για εμένα, αποτελεί ένα καλό μάθημα για τη συνέχεια.»

Ο Τσιτσιπάς στάθηκε και στην έλλειψη αγώνων που έχει το τελευταίο διάστημα, μετά τον τραυματισμό του στον ώμο. Εξήγησε ότι «αυτό που έπαθα δεν μου επέτρεψε να δημιουργήσω ένα μομέντουμ και να βρω ρυθμό. 

Σκεφτόμουν ότι θα μπορούσα να είχα κερδίσει βαθμούς στο Ακαπούλκο, ίσως παίζοντας υγιής σε Indian Wells και Miami Open. Αυτός, άλλωστε, ήταν ο στόχος μου σε τόσο μεγάλες διοργανώσεις. Μπορούν να δώσουν πολλούς βαθμούς, αυξάνοντας την αυτοπεποίθησή σου στην πορεία προς το Race to Turin, που είναι σημαντικό για εμένα.»


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 14 Απριλίου 2023, 19:46

ΠΗΓΗ