Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 4 Ιουλίου 2023, 13:57

Υπηρεσίες αρωγής του ΟΗΕ εξέφρασαν σήμερα την ανησυχία τους για το εύρος της συνεχιζόμενης επιχείρησης του ισραηλινού στρατού στην Τζενίν της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, όπου έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 10 Παλαιστίνιοι, και κατήγγειλαν τους περιορισμούς στην ιατρική πρόσβαση.

«Ανησυχούμε από το εύρος των αεροπορικών και χερσαίων επιχειρήσεων που διεξάγονται στη Τζενίν, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, και για τις αεροπορικές επιδρομές που πλήττουν τον πυκνοκατοικημένο καταυλισμό», δήλωσε η Βανέσα Ουγκενάν εκπρόσωπος του Γραφείου Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (Ocha), επισημαίνοντας ότι μεταξύ των νεκρών είναι τρεις ανήλικοι.

«Οι διασώστες έχουν εμποδιστεί να εισέλθουν στον καταυλισμό προσφύγων (της Τζενίν), ακόμη και για να παραλάβουν ανθρώπους που έχουν τραυματιστεί σοβαρά», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Κρίστιαν Λίντμαϊερ, αναφερόμενος στους περιορισμούς που έχουν επιβάλει οι ισραηλινές δυνάμεις.

Οι Γιατροί χωρίς Σύνορα (MSF) επεσήμαναν σε σημερινή ανακοίνωσή τους ότι μπουλντόζες του ισραηλινού στρατού κατέστρεψαν δρόμους που οδηγούν στον καταυλισμό, καθιστώντας σχεδόν αδύνατη την πρόσβαση των ασθενοφόρων.

«Οι Παλαιστίνιοι διασώστες έχουν αναγκαστεί να προχωρούν πεζή, σε μια περιοχή όπου πέφτουν πυροβολισμοί και γίνονται πλήγματα με drones», πρόσθεσε η μη κυβερνητική οργάνωση.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 4 Ιουλίου 2023, 13:57

ΠΗΓΗ