Δεν παραιτείται ο δήμαρχος Χιμάρας, Γκέργκι Γκόρο, καθώς ο ίδιος διέψευσε ότι υπέβαλε την παραίτησή του μετά τις δηλώσεις Ράμα για την υπόθεση του Φρέντι Μπελέρη, όπως είχαν μεταδώσει αλβανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο υπηρεσιακός δήμαρχος της Χιμάρας διέψευσε την είδηση και υποστήριξε ότι συνεχίζει κανονικά τα καθήκοντά του στη θέση του εκλεγμένου δημάρχου της πόλης, Φρέντι Μπελέρη.

«Δεν παραιτήθηκα. Συνεχίζω το έργο»

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο περιφερειάρχης Αυλώνας που σημείωσε ότι δεν του έχει υποβληθεί παραίτηση από τον Γκόρο.

Το Top Channel επικοινώνησε με τον Γκόρο, ο οποίος στο ερώτημα αν έχει παραιτηθεί ή συνεχίζει να ασκεί τα καθήκοντά του, έδωσε την εξής απάντηση: «Δεν το έκανα. Συνεχίζω το έργο».

Τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Γκέργκι Γκόρο υπέβαλε την παραίτησή του στον νομό Αυλώνα. Ο νομάρχης Αυλώνας, Φλαμούρ Μαμάι, δήλωσε στο Top Channel ότι «αν ο κ. Γκόρο είχε παραιτηθεί, δεν θα το έκανε στο νομό, αλλά μπροστά στο δημοτικό συμβούλιο».

Ο νομάρχης Μαμάι απέρριψε επίσης την παραίτησή του μετά από ένα τηλεφώνημα που είχε με τον Γκόρο το πρωί της Κυριακής.

«Ο δήμος της Χιμάρας έχει γίνει μήλον της έριδος μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας. Η σύλληψη του υποψηφίου Φρέντι Μπελέρη ως ύποπτος για εξαγορά ψήφων προκάλεσε την τελευταία σύγκρουση στις σχέσεις μεταξύ των δύο γειτονικών μας χωρών» αναφέρει το αλβανικό μέσο.

«Η Ελλάδα επιμένει σθεναρά στην ορκωμοσία του Φρέντι Μπελέρη, ενώ η θέση της αλβανικής κυβέρνησης είναι ότι πρόκειται για θέμα δικαιοσύνης».

Τι λέει ο αδερφός του Φρέντι Μπελέρη

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο αδερφός του Φρέντι Μπελέρη, Λεονάρδος, είπε ότι ο Έντι Ράμα δεν θέλει να χάσει τον δήμο καθώς θα αποκαλύπτουν ατασθαλίες, μεταξύ των οποίων, πλαστογραφίες με τα οικόπεδα.

Ο ίδιος επανέλαβε την πρόταση του αδελφού του, πως αν δεν είναι ο Φρέντι Μπελέρης ο εκλεγμένος δήμαρχος τότε προσωρινά θα πρέπει να αναλάβει κάποιος άλλος από την παράταξή του.



ΠΗΓΗ