Φοιτητές ματαίωσαν την παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίας Νεγρεπόντη-Δεληβάνη με τίτλο «Για την Ελλάδα που ματώνει» που θα διεξαγόταν στην αίθουσα τελετών της Παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το απόγευμα της Τρίτης 11 Δεκεμβρίου.

Στην παρουσίαση βιβλίου είχαν κληθεί ως ομιλητές ο πρόεδρος της «Νίκης» Δημήτρης Νατσιός, ο δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης Στέργιος Κάλογηρος και άλλοι.

Ως αίτιο της παρέμβασης των φοιτητών περιγράφεται η παρουσία του προέδρου της «Νίκης» Δημήτρη Νατσιού

Φοιτητές κρατώντας πανό που ανέγραφε «ο φασισμός, ο σκοταδισμός και η ακροδεξιά δεν χωράνε στις σχολές μας» και φωνάζοντας αντιφασιστικά συνθήματα διέκοψαν την παρουσίαση του βιβλίου. Ως αίτιο της παρέμβασης των φοιτητών περιγράφεται η παρουσία του προέδρου της «Νίκης», όπως και άλλων, όπως αναφέρουν, «γνωστών ακροδεξιών».

«Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι απάντησαν με αντανακλαστική μαζική κινητοποίηση ενάντια στην εκδήλωση αυτή, τη διέκοψαν και κατάφεραν να μην πραγματοποιηθεί», σημειώνεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση που εξέδωσε η φοιτητική παράταξη στη Φιλοσοφική του ΑΠΘ «ΑΝΟΜΙΑ», προσθέτοντας πως «στη φασιστική απειλή απαντάμε συλλογικά μέσω των φοιτητικών μάς συλλόγων και με διαρκείς αγώνες».

Δείτε βίντεο που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:


Ανακοίνωση για το περιστατικό εξέδωσε ο πρόεδρος της «Νίκης» Δημήτρης Νατσιός που σημείωσε ότι του προκάλεσε εντύπωση «η εκκωφαντική απουσία της αστυνομίας, φυσικά με μεγάλη ευθύνη του πρωθυπουργού, ο οποίος υποσχόταν τάξη και νομιμοφροσύνη στους πανεπιστημιακούς χώρους».

Περισσότερα Εδω



ΠΗΓΗ