Ένας ράπερ που έδωσε το παρών στο «σχεδόν γυμνό πάρτι» στη Ρωσία, καλύπτοντας το μόριό του με μια κάλτσα, έχει φυλακιστεί.

Οι χορηγοί ορισμένων από τους κορυφαίους σταρ της Ρωσίας έχουν ακυρώσει τα συμβόλαιά τους λόγω της παρακμιακής επίδειξης εν μέσω πολέμου.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν φέρεται δεν διασκέδασε καθόλου με τις εικόνες από το σχεδόν γυμνό πάρτι που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο Mutabor στις 21 Δεκεμβρίου και ενώ η Ρωσία βρίσκεται σε πόλεμο με την Ουκρανία και οι αρχές προωθούν μια ολοένα και πιο συντηρητική κοινωνική ατζέντα.

Στο πάρτι που διοργάνωσε η blogger Anastasia ‘Nastya’ Ivleeva έδωσαν το παρών πολλοί γνωστοί τραγουδιστές και entertainers, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες για ένα «σχεδόν γυμνό πάρτι».

Ο ράπερ Nikolai ‘Vacio’ Vasilyev, ο οποίος φορούσε μόνο μια κάλτσα για να καλύψει το μόριό του, φυλακίστηκε για 15 ημέρες και του επιβλήθηκε πρόστιμο 200.000 ρουβλίων για προπαγάνδα «μη παραδοσιακών σεξουαλικών σχέσεων».

Ακυρώθηκαν συναυλίες και εμφανίσεις σε εκπομπές της κρατικής τηλεόρασης για άλλα πιο διάσημα ονόματα και σε μία περίπτωση φέρεται να κόπηκαν από μια νέα ταινία.

Ο ράπερ Vacio με τη διοργανώτρια του σχεδόν «γυμνού πάρτι» Anastasia ‘Nastya’ Ivleeva

Η συγγνώμη της Ivleeva μετά την κατακραυγή

Η Ivleeva, που έκτοτε έγινε ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα ονόματα της Ρωσίας και έδωσε το παρών φορώντας κοσμήματα αξίας 23 εκατομμυρίων ρουβλίων, δημοσίευσε δύο δημόσια βίντεο συγγνώμης.

Στο δεύτερο από αυτά, που κυκλοφόρησε στις 27 Δεκεμβρίου, είπε ότι μετάνιωσε για τις πράξεις της, ελπίζοντας ότι θα μπορούσε να της δοθεί μια «δεύτερη ευκαιρία».

Το όνομά της έκτοτε εξαφανίστηκε από τη μεγάλη ρωσική εταιρία κινητής τηλεφωνίας MTS, οι φορολογικές αρχές άνοιξαν έρευνα που επισύρει πιθανή ποινή φυλάκισης πέντε ετών και ένα δικαστήριο της Μόσχας αποδέχτηκε αγωγή από μια ομάδα ατόμων που απαιτούσαν να πληρώσει ένα δισεκατομμύριο ρούβλια για «ηθικά βάσανα». Εάν κερδίσουν, θέλουν τα χρήματα να πάνε σε ένα κρατικό ταμείο που υποστηρίζει τους βετεράνους του πολέμου στην Ουκρανία.

«Αφήστε εσείς και εγώ να είμαστε οι μόνοι στη χώρα που δεν συζητάμε αυτό το θέμα» σχολίασε ο εκπρόσωπος του Βλαντιμίρ Πούτιν, Dmitry Peskov απαντώντας σε δημοσιογράφους για το γεγονός πως δεν σχολίασε δημόσια το σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει στη Ρωσία.

Η σφοδρή αντίδραση από τις αρχές, τους νομοθέτες και τους bloggers, τα κρατικά μέσα ενημέρωσης και τις ομάδες της Ορθόδοξης Εκκλησίας κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα, εκτοπίζοντας ιστορίες για την αύξηση των τιμών και τον πληθωρισμό. Το σκάνδαλο έχει εξοργίσει επίσης όσους υποστηρίζουν τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία.



ΠΗΓΗ