Στις μαμάδες αφιερώνει το σημερινό του σκίτσο ο Αρκάς, καθώς κάθε δεύτερη Κυριακή του Μαΐου εορτάζεται σε όλον τον κόσμο η Γιορτή της Μητέρας.

Η σημερινή ημέρα είναι ξεχωριστή, το ίδιο και το γλυκό και συνάμα αστείο σκίτσο που τους αφιερώνει καλημερίζοντάς τις με ένα «Χρόνια πολλά μαμάδες!»

«Μητέρα» της γιορτής θεωρείται η Αμερικανίδα Ann Maria Reeves Jarvis που διοργάνωσε τις πρώτες συναντήσεις μαμάδων το 1865

Στο σκίτσο απεικονίζονται δύο παιδιά που λένε στη μαμά τους, η οποία φαίνεται να κοιτάζει εμβρόντητη, ότι ανέλαβαν να ετοιμάσουν το πρωινό για να μην κουραστεί η ίδια.

Πίσω τους, πάνω τους, παντού το χάος, τυπικό χαρακτηριστικό των παιδιών όταν πειραματίζονται στην κουζίνα. Η προσπάθεια μετράει όμως και οι μαμάδες πάντα το εκτιμούν καθώς δεν μπορούν να αντισταθούν στα γλυκά τους βλαστάρια.

Χρόνια πολλά!

Πώς καθιερώθηκε η σημερινή γιορτή

Η Γιορτή της Μητέρας ή Ημέρα της Μητέρας είναι γιορτή προς τιμήν της μητέρας και της μητρότητας και γιορτάζεται τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου.

Οι πρώτες αναφορές για Γιορτή της Μητέρας και της μητρότητας έρχονται από την αρχαία Ελλάδα. Ωστόσο, «μητέρα» της γιορτής θεωρείται η Αμερικανίδα Ann Maria Reeves Jarvis, η οποία διοργάνωσε για πρώτη φορά το 1865 ένα κίνημα με το όνομα «Mothers Friendships Day» και συναντήσεις με το όνομα «Mothers Day Meetings».

Κατά τη διάρκεια αυτών των συναντήσεων, οι μητέρες αντάλλασσαν απόψεις και εμπειρίες.

Το κίνημα των γυναικών δραστηριοποιήθηκε υπέρ της ειρήνης, με διάφορες ακτιβιστές δραστηριότητες και συνέχισε τις δράσεις του ακόμα και μετά τη λήξη του πολέμου, όπως με τον αγώνα για την επανένωση οικογενειών που είχαν χωριστεί κατά τη διάρκειά του.

Περισσότερα Εδω



ΠΗΓΗ